Marian Maroiu
Marian Maroiu

Apropiatul congres naţional al social-democraţilor iscă, din ce în ce mai des, tot felul de supoziţii cu privire la viitorul preşedinte al partidului. Candidaţii, patru la număr, au, în acest moment, aceeaşi şansă de a ajunge în fruntea partidului care, cu ceva vreme în urmă, a fost principala opţiune politică a românilor. La această dată, cu toate că au fost emise unele ipoteze cu privire la posibilitatea susţinerii unei anumite candidaturi, social-democraţii giurgiuveni nu au încă delimitată o opţiune concretă.

Fiecare dintre cei patru (Mircea Geoană, Adrian Năstase, Miron Mitrea şi Cristian Diaconescu) are aceeaşi şansă de a fi susţinut de social-democraţii locali. Preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Marian Măroiu, ne declara, recent:

„La ora actuală, social-democraţii nu au nevoie nici de o mână de fier care să îi ţină din scurt, dar nici de un lider care să îi lase în voia lor. Mâna de fier ar duce la pierderea oamenilor de valoare din partid, în timp ce a doua posibilitate a fost deja experimentată, fiecare lider de organizaţie făcând cam ce a vrut. Cine a vrut să muncească, a muncit, cine nu, nu. Iar rezultatele s-au văzut. După părerea mea, partidul are nevoie, în acest moment, de un lider care să ştie să îmbine cele două caracteristici, dar care, totodată, să readucă PSD pe primul loc, acolo unde era cu ceva vreme în urmă.

Totodată, trebuie să aibă mare grijă, deoarece Crin Antonescu are şanse să ne bată la viitoarele alegeri, dacă nu ne organizăm cum trebuie. Nu avem nevoie să devenim „locul trei” în politica românească”, a mai precizat Marian Măroiu.

Oana CĂLIN