Marin Barbu şi-a reziliat aszi contractul cu Dunărea Giurgiu, urmând să părăsească banca tehnică a „alb-albaştrilor” după 17 luni.

dsc_0053Nici nu s-a reunit bine lotul de jucători, că la Dunărea Giurgiu au şi apărut primele probleme din 2010.

Dacă ieri a condus prima şedinţă de pregătire din noul an şi declara în faţa presei locale obiectivele, programul de pregătire şi transferurile iernii, Marin Barbu a rămas astăzi fără servici, convenind de comun acord cu oficialii clubului giurgiuvean să se despartă după aproximativ un an şi jumătate de colaborare.

„Acum am ieşit de la primarul municipiului Giurgiu din birou şi am stabilit să ne despărţim pe cale amiabilă. Este normal atunci când cineva vine cu un plan bine stabilit şi cu o sumă importantă de bani să îşi aducă şi oamenii săi” a declarat Marin Barbu care avea contract cu formaţia de la malul Dunării până în vara acestui an.

Întrebat dacă regretă faptul că nu a plecat în luna octombrie la Ceahlăul Piatra Neamţ, acolo unde era solicitat cu insistenţă de Gheorghe Ştefan, Barbu a declarat: „Evident că regret faptul că nu am putut pleca atunci la Ceahlăul însă regret la fel de mult şi acum că plec de la Dunărea. Stabilisem deja programul de pregătire, doream să aduc 4 jucători cu experienţă cuc are să ne întărim însă totul este tardiv acum” a mai declarat Marin Barbu.

Tehnicianul stabilit în municipiul Sfântu Gheorghe a fost căutat în urmă cu puţin timp pentru a prelua banca tehnică a Daciei Mioveni, însă argeşenii au mizat pe cuplul Florin Halagian – Marian Pană.


MARIN BARBU ÎŞI LINIŞTEŞTE FOŞTII ELEVI

„Am discutat cu băieţii, le-am explicat că ei sunt profesionişti şi că trebuie să se antreneze. Nu aş dori să înceapă acum cu proteste, greve sau alte lucruri. Asta este viaţa noastră a antrenorilor: stăm în fiecare zi cu valiza la uşă şi cu motorul pornit” a punctat Marin Barbu, cel care în ciuda stilului său „unic” de a pregăti formaţia a insistat de fiecare dată ca elevii săi să fie plătiţi la timp şi să beneficieze de cele mai bune condiţii de pregătire.


PĂLIMARU ÎNTORS DIN DRUM

Marin Barbu a confirmat astăzi faptul că atacantul Politehnicii Iaşi urma să se prezinte la Giurgiu pentru a semna un contract valabil până în vară, însă a fost întors din drum datorită noii situaţii create la Dunărea. Rămâne de văzut dacă fundaşul Ovidiu Mendizov (aflat deja la Giurgiu pentru a susţine probe de joc) sau jucătorul cu profil ofensiv, Ionel Boghiţoi (dorit de acelaşi Marin Barbu la Dunărea) vor mai fi doriţi de noul antrenor.


EMIL URSU ÎN POLE-POSITION

Conform declaraţiilor de astăzi ale primarului municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu (totodată preşedinte de onoare la Dunărea Giurgiu), omul de afaceri Ioan Niculae, patronul prim-divizionarei Astra Ploieşt, doreşte să se implice financiar la Dunărea.

Pentru acest lucru, Niculae a dorit să îşi impună oamenii săi la formaţia giurgiuveană, Emil Ursu, fost antrenor la Dinamo II şi Astra, urmează să devină noul tehnician al „acvilelor”. Acesta este aşteptat în cursul zilei de mâine, în timp ce echipa Dunării se va prezenta la Institutul Naţional de Medicină Sportivă de la Bucureşti pentru vizita medicală.

Bogdan VLADU

Mai multe informaţii despre situaţia nou-creată la Dunărea Giurgiu în ediţia tipărită a Jurnal giurgiuvean care apare pe piaţă sâmbătă 16 ianuarie 2010