Slovacia nu va mai plăti salariile angajaților care nu s-au vaccinat!

0
251

În toată lumea măsurile sunt tot mai dure împotriva celor ce  refuză să se vaccineze, asta din dorința autorităților de a pune capăt valurilor Pandemiei, care se succed, pe fondul cazurilor tot mai multe de îmbolnăviri.

Conform aceleiași surse, Guvernul Slovaciei, ţară care a înregistrat miercuri un nou record de infectări zilnice de la începutul pandemiei de coronavirus, a anunţat că nu va mai plăti salariile angajaţilor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, nu au trecut prin boală sau nu au efectuat recent un test PCR, relatează Agerpres, conform EFE.

Noua decizie guvernamentală prevede şi controale ale poliţiei pentru a supraveghea la respectarea restricţiilor, cu posibilitatea de a se dispune închiderea companiilor care încalcă această prevedere.

Norma generală prevede că slovacii care nu au certificat verde să fie trimişi în concediu fără plată, deşi companiile pot stabili condiţii speciale pentru ca angajaţii lor să lucreze de acasă, pentru aceia dintre ei care nu se pot prezenta la serviciu.

Slovacia, o ţară cu 5,45 de milioane de locuitori, are o rată de vaccinare cu schemă completă de 45%, conform datelor Ministerului Sănătăţii, potrivit căruia 13.367 de persoane sunt în prezent diagnosticate cu COVID-19.

(Jurnal)