Sirian cu paşaport fals, depistat la P.T.F. Giurgiu Feroviar

0
261

 Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviarun cetățeandin Siria, care a încercat să intre ilegal în România, prezentând la control un pașaport suedez care nu îi aparținea. Bărbatul intenționa să ajungă ilegal în Germania.

„În ziua de 23.03.2022, în jurul orei 15.00,  în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviar, polițiștii de frontieră planificați în serviciu pentru efectuarea controlului, au legitimatun bărbat, pasager într-un trencare circula pe ruta Bulgaria – România, care a prezentat pentru control un pașaport, cu însemnele autorităților sudeze.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat căbărbatul nu este unul și același cu cel  din fotografia aplicată înpașaportul prezentat la control.

La cercetări s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean sirian, în vârstă de  37 de ani și intenționa să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţeanului sirian, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, inspectorul de principal de poliție, Roxana Popazu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)