35140_la_un_gratarFoto: Și asta poate fi o idee…Mai rămâne de văzut cine vă pune la dispoziție ”grătarul”!  

Conform prevederilor Legii Picnicului sau Grătarelor, intrată în vigoare încă din anul 2012, activitățile de picnic și grătare sunt permise numai în anumite zone special amenajate în municipiu.

 Mai exact, aceste zone trebuie să aparțină Domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale și să fie dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic. Amenzile pentru cei care nu respectă legea sunt cuprinse între 100 de lei și 5000 de lei, în funcție de gravitatea faptei (aruncarea deșeurilor în alte locuri decât cele amenajate, folosirea focului în alte locuri decât cele prevăzute de legislația în vigoare, lăsarea focului nesupravegheat, etc.).

        Potrivit declarației  conducerii Direcției Poliției Locale, singura zonă special amenajată la noi în municipiu se află situată pe strada ”Chauncey Hardy” , adică undeva la piciorul podului Prietenia , în incinta fostului pichet al grănicerilor. În acest spațiu nu se percepe nicio taxă, există grătare, apă curentă, toalete ecologice și europubele pentru sortarea selectivă a deșeurilor, deci toate utilitățile și dotările necesare.

Iată dragi giurgiuveni unde puteți aprinde mangalul unui grătar fără să primiți amendă. În concluzie, dacă ați poftit  și ați luat câteva copane de pui și una două cefe de porc trebuie mai întâi să străbateți pe jos vreo 7-8 kilometri ( iarna doar în tandem cu un plug pe post de antemergător, care să vă descongestioneze traseul) după care să vă puneți pe treabă.  Dacă veți dori să vă serbați ziua nu aveți decât să închiriați un autocar pentru a putea gusta împreună cu invitații friptura direct de pe grătarul pus la dispoziție cu generozitate de către municipalitate, la doi pași de trecerea frontierei patriei noastre România. Altfel ați dat de Dracu și de amenzile inspirate de acesta. Scăparea este dacă aveți un vecin care stă la curte. Mai rămâne de văzut ce nebun  vă deschide poarta invitându-vă să-i afumați casa și rufele de pe sârmă, la orice oră din zi  că aveți voi  chef de-o friptană…!

Pentru bolnavii netrasportabili cărora medicii le indică friptura în sânge, se pot face probabil înscrieri pe listele de așteptare pentru cărucioare achiziționate prin Casa de Asigurări de Sănătate… 

        În tot acest timp reprezentanții Poliției Locale Giurgiu vă reamintesc faptul că sunteți obligați să respectați legislația în vigoare, cu privire la păstrarea curățeniei și salubrizarea locului în care se desfășoară picnicul, dar și normele de conviețuire socială, reglementate de Legea 61/1991, încălcarea acestor prevederi sancționându-se contravențional.

Oare asta să fie singura soluție viabilă pentru  a putea face un grătar ( marea bucurie a românului! ) în spatele blocului, dragi consilieri locali? 

(Teodora NICOLAE & Florian TINCU)

 

 

1 COMENTARIU

  1. Grătare nu trebuie să se facă nici în spatele și nici în fata blocurilor,ci numai în locuri special amenajate dacă ne referim la orașe! Dar nici în zonele turistice,în păduri și pe dealurile patriei nu se poate face grătar oriunde,ci tot în locuri special amenajate,mai ales știind „grija” petrecăreților pentru mediul înconjurător,care lasă în urma lor munți de gunoaie,după ce si-au umflat burțile cu friptane și bere,și i-au înnebunit pe cei din jur cu manele.Asa că măsura luată la Giurgiu este un pas important spre civilizație prin constrângerea cu legea care este dură ,dar e lege!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.