Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Sindicatul EUROPOL: ”La IPJ Giurgiu, polițiștii rutieri sunt tratați mai ceva ca “zilierii!”

Sindicatul EUROPOL: ”La IPJ Giurgiu, polițiștii rutieri sunt tratați mai ceva ca “zilierii!”

0
Sindicatul EUROPOL:  ”La IPJ Giurgiu, polițiștii rutieri sunt tratați mai ceva ca “zilierii!”

De câteva săptămâni, polițiștii giurgiuveni protestează, în fiecare luni, câteva ore, dimineața, în fața Inspectoratului județean de Poliție Giurgiu, alături de reprezentanți ai sindicatelor EUROPOL și SNPPC (local și Central), împotriva modificării programului de lucru, pe care l-au avut până de curând.

În ciuda solicitării polițiștilor de a purta un dialog cu șefii instituției,  după o primă rundă de discuții între cele două părți, conducere și protestatari, nu s-a ajuns la niciun rezultat, Inspectoratul rămânând ferm pe poziție în privința deciziei modificării programului de lucru.

În acest sens vă redăm o ultimă luare de poziție a sindicatului EUROPOL :

”UPDATE!!! Șeful biroului rutier, liber fiind, s-a prezentat la sediu și a afișat planificarea subalternilor la avizier. E prima dată în 3 ani, când polițiștii Biroului Rutier Giurgiu știu cum sunt planificați în serviciu, în următoarele 30 de zile.

La IPJ Giurgiu, polițiștii rutieri sunt tratați mai ceva ca “zilierii”.

De ce? Păi se potrivește perfect contextul în care instituția își bate joc de ei. Află de pe o zi pe alta când lucrează, la ce oră intră în serviciu.

Nu mai au demult pretenția la o planificare lunară, așa cum obligă prevederile legale, măcar să știe și ei cum să își organizeze viața personală, viața familială sau orice alte planuri.

P.S. Am identificat în planificarea afișată 31 de situații de încălcare a dreptului la repaus, a dreptului la refacerea capacității de muncă, a dreptului la zilele de concediu. E de apreciat totuși că s-a simțit “jenat” de postare și a încropit o planificare. Pentru modul greșit de întocmire însă, va trebui să răspundă la Control Intern.”

 

    Sursa: Facebook Sindicatul  EUROPOL

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
19.5 ° C
19.5 °
19.5 °
33 %
4.6kmh
98 %
lun
20 °
mar
18 °
mie
17 °
joi
17 °
vin
15 °