Aşa cum vă informam cu ceva timp în urmă, în satul Falaştoaca, comuna Comana, a fost semnalată o adevărată „bombă ecologică”: din puţul din care se alimentează o sifonărie – ilegală – din sat fusese extras un şobolan aflat în stare avansată de putrefacţie. Cel care a făcut sinistra descoperire, Constantin Badea, a făcut, imediat, o serie de sesizări către autorităţile locale care au atribuţii în sănătatea publică: Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Giurgiu, precum şi la Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Protecţia Mediului a Judeţului Giurgiu. Cu toate că inspectorii ANSVSA nu descoperiseră nimic ilegal la sifonăria lui Valentin Martaniuc – proprietarul firmei şi, totodată, un apropiat al primarului Aurel Enache – Constantin Badea ne-a solicitat pentru a constata, la faţa locului, cum stau lucrurile. E adevărat, la „Şcoala veche”, unde îşi desfăşoară activitatea Valentin Martaniuc, se încarcă în continuare sifoane, oamenii din sat neştiind ce s-a ascuns vreme îndelungată în puţul de alimentare cu apă a maşinii de sifoane. Cel care a făcut sesizarea, Constantin Badea, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Am găsit acel şobolan atunci, şi, crede-

ţi-mă, după ce mi-am revenit din starea de rău, am hotărât să fac sesizările la instituţiile abilitate în controale, pentru că din sifoanele alea beau deopotrivă copii, bătrâni, oameni de toate vârstele. Din păcate, la aproape trei săptămâni de la înaintarea sesizărilor, nu am primit încă niciun răspuns. Poate de aceea Martaniuc îşi desfăşoară în continuare activitatea, nestingherit. Aţi văzut şi dumneavoastră cum arată magazinul în care îşi desfăşoară în mod ilegal activitatea, atât cea de sifonărie, cât şi cea de discotecă”, ne spunea Constantin Badea.

E drept, fără prea mari bătăi de cap am reuşit să încărcăm vineri, 16 octombrie, un sifon la societatea lui Martaniuc. Asta fără a ni se elibera vreun bon fiscal. Era, de altfel, imposibil, deoarece în magazinul cu pricina nici măcar nu există o casă de marcat! De altfel, se pare că pe data de 13 octombrie, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Giurgiu – Compartimentul de Control în Sănătate Publică au emis un răspuns scris către Constantin Badea. În cadrul adresei nr. 3460/13.10.2010 se precizează clar: „S-a recoltat o probă de apă iar buletinul de analiză a indicat că sunt depăşiri de parametri bacteriologici şi chimici”. Altfel spus, apa cu pricina nu e bună nici de spălat, dar să mai fie consumată! Dispoziţia inspectorilor a fost de suspendare a activităţii la sifonărie, lucru care nu s-a petrecut, atâta vreme cât trei zile mai târziu după emiterea dispoziţiei – ca şi în toată perioada scursă de la sesizarea organelor de control – s-au încărcat sifoane fără nicio jenă!

Fraţii Martaniuc trag cu arma în plin sat, fără nicio problemă!

Ca şi cum activitatea ilegală a SC WALYS GROUP SRL nu era suficientă, fraţii Martaniuc au la activ o mulţime de alte activităţi ilegale. Printre ultimele „bravuri” ale acestora, se numără cea de acum circa două săptămâni când, fără niciun fel de jenă, au tras cu armele cu aer comprimat în plin sat, duminica după-amiază, când majoritatea sătenilor stăteau la taifas pe băncuţele din faţa porţilor. Mai mult, oamenii povestesc că, în urmă cu ceva vreme, un om (George Maclava) a murit din pricina unui cartuş care a ajuns „din întâmplare” în pieptul lui, după ce le-ar fi atras atenţia fraţilor Martaniuc. Doar că dosarul penal al acestora s-a „pierdut” pe undeva, dovadă că cei doi acţionează în continuare după bunul plac în satul Falaştoaca. Şi asta fără ca vreun organ al legii să poată interveni. S-a întâmplat o dată, cu aproape un an în urmă, ca un agent să intervină într-un scandal iscat în discoteca patronată de Valentin Martaniuc, dar… a ieşit cel mai şifonat.

Cine este Valentin Martaniuc?

Cel care face ce îl taie capul prin satul Falaştoaca este născut în comuna Comana, mama acestuia având o căsuţă în satul în care s-a întors Valentin Martaniuc. A fost plecat prin Bucureşti, unde nu se ştie prea bine cu ce s-a ocupat. Acum doi ani şi jumătate, înainte de alegerile locale, s-a reîntors în Comana, unde a făcut campanie electorală pentru Aurel Enache, fiind, de altfel, pus pe lista de consilieri locali, pe un loc neeligibil, însă. După ce candidatul democrat-liberal a câştigat alegerile din comuna Comana, lui Valentin Martaniuc au început să îi fie achitate datoriile: i-a fost „repartizată” Şcoala Veche din Falaştoaca, aşezată în „vad comercial”, şi nimeni nu îl deranjează în acţiunile şi activităţile lui. Protejatul primarului Aurel Enache face, în continuare, ce vrea, deoarece are garanţia celui pe care l-a ajutat cu doi ani în urmă să ajungă la Primărie că nimeni nu îl va deranja cu vreun control sau cu orice altceva.

D.C.

11 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.