Medicul Cosmin Ştefan Georgescu şi-a lansat, joi 6 octombrie, la sala mica a Ateneului Nicolae Bălănescu, cartea “Sfaturi pe care nu le-aş da nimănui”.

Sala mică a Ateneului a fost plină, i-au fost alături atât oameni de cultură (Emil Talianu, Tudor Rădan, Virgil Peţanca), profesori de renume (Mircea Bulboacă, Rodica Banu, Ion Dincă) cât şi tineri elevi şi prieteni apropiaţi. Evenimentul a fost deschis de discursul părintelui Mihai Claudiu Bazavan, prieten de nădejde al autorului.

“Cosmin este un om, un medic neobosit şi un intelectual de marcă. L-am ajutat să reuşească aceasta lansare, este o carte ce merită citită, o carte a căutărilor, a frământărilor, în care nu găseşti răspunsuri, dar găseşti idei frumoase şi adevărate.”

Atmosfera în sală a fost una caldă, liniştită, ca între prieteni, domnul Georgescu a povestit succesul lansărilor din Ploieşti şi Câmpina, şi a ţinut să-i mulţumească părintelui pentru ajutorul oferit. “Totul a pornit prin a-i transmite părintelui scrieri pentru revista Conştiinţa. Dânsul m-a susţinut în lansarea acestei cărţi. Ideile mele erau puse aleatoriu, părintele le-a pus într-o ordine.”

Cugetările, gândurile de bine nu au lipsit din partea publicului. Deliciul a fost făcut de intervenţiile domnului profesor Mircea Bulboacă, ale domnului Iulian Velicu, ale elevilor de la Seminarul Teologic, dar şi de tanti Nuţi, pacientă şi apropiată a medicului.

Despre carte, Cosmin Georgescu spune ca “este compatibilă cu Oscar Wilde”, că mesajul ei este “Fiţi liberi, fiţi curaţi!” şi ne îndeamnă să o citim pentru a găsi cuvinte care provoacă la căutare.

Cartea poate fi achiziţionată din librăriile giurgiuvene, la preţul de 20,00 lei.

Gabriela GHITCUŢĂ