dscf8712Ajunşi în “Groapă” din postura de favoriţi, băieţii lui Marin Barbu s-au întors cu coada între picioare, pierzând clar în faţa lui Dinamo II restanţa contând pentru etapa a IV-a a Ligii Secunde (Seria I).

Euforici (dar şi obosiţi) după victoria cu FCM Bacău, giurgiuvenii nu au reuşit să îşi creeze în primul act vreo ocazie mai acătării, George Curcă fiind “scos din amorţeală” doar de şuturile de la mare distanţă ale lui Iordache (min. 26) şi Ivaşcă (min. 40).

“Mânjii” lui Dinamo au părut şi ei de calitate îndoielnică, dând senzaţia că meciul se va încheia la egalitate. A fost doar un raţionament greşit.

Repriza a doua a adus cu sine 4 goluri şi cele mai slabe 45 de minute (pe faza de apărare) din acest sezon pentru giurgiuveni.

Ieşirea de pe teren a lui Iordache (accidentat) a contat foarte mult în economia jocului ofensiv al “acvilelor”, experienţa şi inspiraţia golgheterului lipsind cu adevărat trupei lui Marin Barbu.

Urmează începutul sfârşitului; mai întâi Marcu (dar nu Georgian) deschide scorul în minutul 54, fiind imitat în minutele 73 şi 79 de Predescu, unul dintre puţinii jucători din sezonul trecut pe care echipa secundă a “alb-roşilor” încă mai contează.

Insistenţa lui Ungureanu (introdus în minutul 58), poate singurul jucător de la Dunărea care ar fi meritat să se întoarcă acasă cu autocarul, a dat roade în minutul 88, atunci când mingea şutată de acesta este deviată cu mâna de fostul botoşănean Acsinte. Penalty-ul este transformat cu siguranţă de Costel Ciocârlan, “veteranul” Dunării salvând onoarea colegilor săi.

La partidă, au asistat, printre alţii, şi fostul tehnician al Dunării, Ilie Stan, lider în acest moment cu Victoria Brăneşti dar şi preşedintele de onoare al giurgiuvenilor, Lucian Iliescu, cel care, cu siguranţă, şi-a stricat seara, asistând la înfrângerea echipei pe care o sprijină.

DINAMO II: G. Curcă (c) – Amet, M. Ioniţă, Botea, Coandă, Acsinte – A. Marcu (’85

C. Neagu), Covaciu, Dragalina – Predescu – Pavăl (’75 C. Stan). Antr. Gheorghe MIHALI

DUNĂREA: Dragne –

C. Gheorghe (’58 C. Ungureanu), Şanţmare, Ciocârlan (c), Tatarciuc, Ivaşcă – Cojenel, G. Marcu, Ochia – M. Stan (’72 A. Udrea), Iordache (’46 Bănaru). Antr. Marin BARBU

Bogdan VLADU