accident_noapte_smurd_112_600x400_11803500Coincidență sau nu, vineri 30 octombrie, cea mai tristă zi pentru noi, românii,  Detaşamentul de Pompieri Giurgiu al  I.S.U. ,,Vlaşca,, GIURGIU, avea să întâmpine timp de 3 zile o serie de evenimente diferite unele de altele . Așa se face că vineri a fost solicitat să intervină în localitatea Mihai Bravu,   la ora 15 și 7 minute, pentru asanarea unei muniţii neexplodate. La locul solicitării s-a deplasat echipajul pirotehnic. Au fost  fiind găsite două proiectile cal. 76 mm  care au fost ridicate și depozitate urmând a fi distruse.

          Înaceeași zi, la ora 23:18, Detaşamentul de Pompieri Bolintin Deal, Garda de Intervenţie Mihăileşti a fost solicitată să intervină în localitatea Mihăileşti pentru stingerea unui incendiu ce cuprinsese  o hală de producţie. Au ars din fericire doar un fierbător electric şi o faţă de masă. Cauza probabilă a fost efectul termic al curentului electric.

Sâmbătă 31 octombrie , la ora 10:35, Detaşamentul de Pompieri Bolintin Deal, Garda de Intervenţie Roata de Jos a fost solicitată să intervină în localitatea Poiana lui Stîngă pentru stingerea unui incendiu  la o locuinţă. Au ars doar bunurile dintr-un dormitor (pat şi noptiera),  cauza probabilă fiind FLACARA de la o candelă aflată în dormitor, nesupravegheată.

          Duminică 1 noiembrie, la ora 11:46, Detaşamentul de Pompieri Bolintin Deal, Garda de Intervenţie Mihăileşti a fost solicitată din nou să intervină de data aceasta  în localitatea Ghimpaţi pentru stingerea unui autoturism. Mașina a  ars în proporţie de 90%,  cauza fiind efectul termic.

    Și tot  de 1 noiembrie, la ora 18:08, Detaşamentul de Pompieri Giurgiu, a fost solicitat să intervină în localitatea Giurgiu în cazul unei tentative de suicid. Un bărbat cu vârsta de aproximativ 40 ani ameninţa că se sinucide şi că a lăsat deschisă o butelie cu gaz. Din fericire acest caz  nu u a necesitat intervenţia echipajelor deoarece  o rudă a bărbayului a reuşit , până la sosirea echpajelor ISU, să intre în locuinţă şi să închidă butelia. Ulterior au fost ventilate încăperile pentru a se elimina orice pericol de explozie, bărbatul fiind preluat de un echipaj SAJ şi transportat la UPU Giurgiu unde urma să fie consultat , urmând cu siguranță ca el să fie consiliat psihologic de către specialiști.

(Jurnal)