Senatorul Toma Petcu: „Munca jurnalistului înseamnă căutarea adevărului, efort zilnic și sacrificii.”

0
250

Ziua mondială a libertății presei este marcată în fiecare an la 3 mai, dorindu-se a fi un moment de reflecție în rândul celor care activează în această breaslă și al celor care militează pentru drepturile și obligațiile profesioniștilor din mass-media.

Senatorul Toma Petcu adresează cu această ocazie un mesaj tuturor celor ce activează în lumea jurnalismului de calitate, necenzurat, atât în mijloacele tradiționale – așa cum sunt ziarele, radiourile și televiziunile – cât și în mediul online.

Astăzi, de Ziua Internațională a Libertății Presei, doresc să transmit un mesaj de susținere și apreciere mass-mediei din România. Ne aflăm într-o perioadă în care nevoia de informare este tot mai mare, iar Presa reprezintă cel mai avizat corp de profesioniști care adună și distribuie informații credibile și verificate. De aceea, respectarea deplină a principiilor Libertății Presei și a libertății de exprimare trebuie promovată și protejată. Munca jurnalistului înseamnă căutarea adevărului, efort zilnic și sacrificii.”

La ora actuală, în lume, ziariști, editori și publiciști sunt hărțuiți, atacați, reținuți și chiar uciși.

Ziua mondială a libertății presei le aduce un omagiu acestora din urmă.

(Jurnal)