Senatorul liberal de Giurgiu, Toma Petcu, ca și vicepreședintele PNL, Dan Motreanu consideră că implicarea Guvernului în sprijinirea primăriilor în furnizarea energiei termice pe perioada iernii, demonstrează că acesta a fost și este interesat de rezolvarea problemelor oamenilor, indiferent de culoarea politică a primarilor care conduc comunitățile.

Astfel, municipiul Giurgiu a primit sprijin din partea Guvernului pentru furnizarea energiei termice în sistem centralizat. Suma totală a fost de 7,4 milioane de lei, pentru perioada noiembrie 2021-martie 2022, potrivit datelor centralizate de Ministerul Dezvoltării.

„La nivel național, 360,9 milioane de lei au fost alocate pentru sprijinirea a 27 de unități administrative-teritoriale la nivelul cărora funcționează sisteme centralizate de alimentare cu energie termică. Banii au fost plătiți în 14 tranșe, pentru perioada noimebrie 2021 – martie 2022, și au fost folosiți pentru achiziția de combustibil, gaze naturale sau păcură.

La începutul lunii februarie, Primăria Giurgiu a cerut Guvernului României găsirea unei soluții de subvenționare a prețului la gigacalorie pentru municipiul Giurgiu.

Am sprijinit acest demers, pentru că Primăria Giurgiu epuizase toate resursele financiare disponibile. Prețul cu care Primăria Giurgiu achiziționează gazul a crescut de cinci ori față de anul trecut, fiind vorba de o criză energetică la nivel european. Guvernul a răspuns favorabil acestei solicitări, modificând legislația pentru a putea subvenționa prețul gigacaloriei și acordând sprijin financiar municipiului Giurgiu”, scrie senatorul liberal, Toma Petcu, într-o postare pe pagina sa de socializare.

(Jurnal)