Senatorul Lucian Iliescu a trecut la PSD, deşi PSD Giurgiu nici nu vrea să audă…!

1
890

lucian-iliescu1 decupat colorSe pare  că memoria îi face feste celui care  va împlini 70 de ani. După ce a trecut de la PNL la UNPR şi de la acest partid, cu puţin timp înainte de Campania electorală a alegerilor din 5 iunie, înapoi  la PNL Giurgiu, în urma solicitării colegului său de Parlament,  deputatul Florian Nicolae, Lucian Iliescu declara în urmă cu două zile, unui jurnalist local că a trecut la PSD!? 

Deşi staff-ul PSD Giurgiu precizează că Lucian Iliescu nu va putea face parte niciodată din acest partid, ba cu o undă de ironie, sugera că Iliescu ar putea ajunge într-o astfel de postură doar undeva  în diaspora, liderul Grupului senatorial PSD şi totodată Preşedinte al Consiliului Naţional PSD, Mihai Fifor, îi saluta luni 27 iunie,  pe cei 7 noi membri parlamentari, senatorii Ionel Agrigoroaei, Dan Ioniţă, Ion-Simeon Purec, Dumitru Bujor, Marin Burlea, Liviu Bumbu şi,  atenţie, surpriză,  Lucian Iliescu!  pentru decizia de a se alătura Grupului PSD.

Întrebat de acelaşi coleg jurnalist de ce în politica românească nu ştie stânga ce face dreapta, adică de ce PSD Giurgiu nu este la curent cu această noutate, Lucian Iliescu ar fi spus că el se află în forul suprem, nu avem nicio treabă cu Giurgiu!

Iliescu ar mai fi  declarat că el nu discută cu cei de la Giurgiu, ci doar cu şefii de la Capitală. E tare tipu’, ce ziceţi?!

Conform aceloraşi surse, ”Nemuritorul” (după cum mai era poreclit senatorul giurgiuvean) mai spunea că această trecere surprinzătoare a sa de la un partid de dreapta, la un partid de stânga, alături de alţi colegi ai săi, face parte dintr-un scenariu. Cu siguranţă că este vorba despre un scenariu care să îi aducă foloase personale, aşa cum i-au adus toate mandatele de primar al municipiului Giurgiu, familiei lui, rudelor şi prietenilor săi…

Aşa cum observa colegul  nostru de la ”Opinia giurgiuveană” lui Lucian Iliescu memoria îi face feste de vreme ce  întrebat dacă a trecut la PSD din PNL, ori din UNPR, Lucian Iliescu a răspuns răspicat: “Din partidul UNPR! Nu m-am mutat în altă parte!” – conform butadei: Noi din ce partid facem parte, dar eu cine sunt?!

Florian TINCU