În data de 17.02 2010 pe adresa Biroului parlamentar al senatorului Cezar Măgureanu s-a primit o înştiinţare, conform căreia până vineri, 19 februarie 2010 acesta trebuie să elibereze spaţiul pe care îl ocupă în incinta Centrului Cultural „Ion Vinea” ce era destinat funcţionării biroului senatorial. În adresă se menţionează faptul că sediul urmează să fie atribuit domnului deputat Mădălin Voicu, în urma cererii pe care acesta a adresat-o conducerii Administraţiei Publice Locale şi prin care solicită acordarea unui spaţiu pentru biroul său parlamentar. Referitor la această situaţie, domnul senator Cezar Măgureanu a făcut următoarea declaraţie de presă:

„Încă de la început vreau să spun că această solicitare este un abuz, deoarece între mine şi Centrul Cultural există un Contract de comodat, încheiat legal, începând cu data de 1.01.2009 şi valabil până la sfârşitul mandatului, pe data de 14.12.2012, încheiat în baza Legii nr.69/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, Cap.VII, art. 39 – privind obligaţiile autorităţilor locale. Dacă nu există nicio cerere scrisă din partea mea pentru repartizarea acestui spaţiu, este pentru simplul fapt că nu mi-a fost solicitată la momentul respectiv şi, oricum, nu cred că cererea „bate” contractul, aşa cum încearcă Administraţia Locală să pretindă. Oricum, înainte de

a-şi continua războiul cu mine, domnul primar Iliescu ar trebui să ţină cont de cei peste 18.000 de giurgiuveni care

mi-au acordat votul la alegerile uninominale din noiembrie 2008 şi care au dreptul să-şi întâlnească senatorul ori de câte ori cred că este nevoie. Spre deosebire de Primărie, unde nici cu „mascaţii” nu intri în biroul domnului primar, biroul meu a fost deschis în fiecare zi pentru oricine a avut vreo solicitare sau doar a dorit să stea de vorbă cu mine. Aşa am considerat eu că trebuie să procedez şi, fie şi numai pentru a continua acest lucru, n-am să renunţ şi nu am să cedez presiunilor de orice fel care se vor face asupra mea. Pentru ca lucrurile să fie şi mai limpezi, am avut o discuţie cu domnul deputat Mădălin Voicu şi care m-a asigurat că nu are nici un amestec, domnia sa solicitând doar un spaţiu unde să-şi amenajeze biroul parlamentar, dar în nici un caz pe acela în care îmi desfăşor eu activitatea. În aceste condiţii este clar că nici legea, nici logica nu au stat la baza acestei intenţii de evacuare, ci numai bunul plac al cuiva care a ajuns să confunde proprietatea publică cu cea privată, şi locuitorii acestui oraş cu angajaţii propriului s.r.l. Vreau să asigur electoratul Colegiului I că vor avea în mine şi în continuare un partener loial, că nu voi ceda fără luptă în faţa niciunei încercări, indiferent din partea cui va veni , de a rupe legătura dintre noi.”

Birou de presă senator – C. Măgureanu