646x404646x404

Directorul Poliției de frontieră bulgare, Milen Penev, a fost destituit  recent din cauza rezultatelor insuficiente în combaterea contrabandei și a imigrației ilegale, a anunțat guvernul de la Sofia, potrivit BTA și AFP.

”Nu avem motive de ce să fim mândri în legătură cu lupta contra imigrației ilegale și a contrabandei”, a declarat secretarul general al Ministerului de Interne bulgar, Gheorghi Kostov.

Împreună cu acesta au mai fost concediați 25 de vameși bulgari de la principalul punct de trecere a frontierei cu Turcia, Kapitan-Andreevo. Motivele exacte ale sancțiunii nu au fost detaliate, dar sunt bănuite, circa 3.200 de refugiați ( în creștere cu 60% în ultimul an), au reușit să intre în Bulgaria în primul trimestru al acestui an, în pofida ridicării unui gard de sârmă ghimpată pe o parte a liniei frontierei cu Turcia.

Noul director al Poliției de frontieră bulgare, Antonio Anghelov, a promis să conducă ”o luptă fără compromisuri contra corupției”. Anghelov a fost ofițer de poliție criminalistică la Sofia și are experiență în combaterea criminalității organizate.

Iată motive pentru care în ceea ce privește granița de sud-est a țării din care face parte și Giurgiu, ne putem mândri cu eficiența polițiștilor de frontieră care aproape zilnic depistează migranți ce folosesc cele mai nebănuite modalități pentru a forța intrarea în România.