Șeful OMS este optimist că pandemia va fi învinsă în 2022. Totul, cu o condiție…

0
222

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesu, este optimist că pandemia de coronavirus poate fi învinsă în 2022, cu condiția ca țările să colaboreze pentru a limita răspândirea virusului.

Comentariile sale vin la doi ani de când OMS a fost notificată pentru prima dată despre cazuri cu o tulpină necunoscută de virus care provoacă pneumonie în China. Numărul cazurilor de Covid în lume se ridică acum la 287 de milioane, în timp ce aproape 5,5 milioane de persoane au murit.

Coronavirusul rămâne ca parte din viața de zi cu zi: o boală care a închis granițele, a produs suferință, a despărțit familii și a făcut din mască un accesoriu de neocolit.

OMS a stabilit un nou obiectiv pentru 2022: vaccinarea a 70 la sută din populație în toate țările, până în iulie, pentru a putea pune capăt pandemiei.

Dr. Tedros a criticat națiunile mai bogate pentru că împiedică aprovizionarea globală cu vaccinuri, vaccinând complet o mare parte din populația lor, în timp ce alte state încă așteaptă primele doze.

Africa de Sud, unde a fost semnalată pentru prima dată varianta Omicron – cea care stârnește îngrijorare sporită pentru moment în întreaga lume – a ridicat restricțiile de circulație pe timpul nopții și a anunțat că este posibil să fi depășit vârful infecțiilor noi.

Totuși, la nivel mondial au fost raportate cazuri-record de noi infecții, datele de până acum sugerând că infecțiile cu Omicron nu sunt atât de grave ca cele cu alte tulpini.

(Jurnal)