Șeful Inspectoratului Școlar județean Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, ne explică ce a dus la schimbarea inspectorului general adjunct, Elena Țincu

0
958

Recent cineva întreba retoric, pe o rețea de socializare, de ce a fost schimbat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Elena Țincu, făcând aluzie la factorii politici, ca o precizare a cauzei ce ar fi condus la acest gest.

Întrebat dacă ne poate spune care au fost cauzele reale ce au condus la această decizie, prof. Ion Ghimpețeanu, inspector general al IȘJ Giurgiu, ne-a precizat:

Privitor la schimbarea inspectorului general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar, partea mea de implicare este minimă. Eu personal  vă pot spune că am avut o colaborare  bună cu d-na Elena Țincu. Pe partea de resurse umane, doamna este o profesionistă, ca și pe partea de rețea școlară… 

În ceea ce privește schimbarea, factorul de decizie nu a fost Inspectoratul Școlar Giurgiu.  Este rezultatul unei analize detaliate, mai amplă, făcută la nivelul Ministerului Educației de către departamentele specifice  acestor situații. Astfel încât chiar și mie mi s-a adus la cunoștință  din cadrul Ministerului, acest lucru. Este adevărat că am știut de schimbarea aceasta la un moment dat, dar rolul meu, puterea mea de convingere  a fost mult  diminuată, astfel încât a trebuir să mă limitez doar la a lua la cunoștință de această schimbare.

Însăși încetarea actului managerial al d-nei Țincu. a fost  semnat printr-un document de către d-na ministru Ligia Deca. Mai mult de atât, nu știu să vă spun – ne-a precizat prof. Ion Ghimpețeanu, inspector general al IȘJ Giurgiu.

(Florian Tincu)