Cei ce nu și-au declarat averile în mod sincer ar trebui să ia măsuri cât mai urgente căci  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara din data de 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane.

După cum a anunţat vineri preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş, începând cu această dată  ANAF va începe controale masive …

Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit – a declarat șeful instituției mai sus amintite.

Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici, care, majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor.

Trebuie să fim realişti şi să înţelegem că aceste mecanisme sunt dăunătoare atât bugetului de stat, dar în acelaşi timp creează şi o mare frustrare în rândul societăţii româneşti, creând chiar modele antisociale.

Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe care îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constaţi că ele sunt aproape inexistente”, a mai declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

El a mai spus că în aceste zone se vor concentra controalele pentru a se verifica dacă averile acumulate sunt în concordanţă cu veniturile obţinute.

(Jurnal)