marin-constantin-foto-2-618x500Şefii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate au fost suspendaţi din funcţie de pe data de 1 octombrie, după ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S.) a schimbat indicatorii de performanţă. O parte dintre ei au fost înlocuiţi, în timp ce alții au rămas în aceeaşi funcţie, dar doar ca interimari.

            Este și cazul directorului C.J.A.S. Giurgiu, Marin Constantin, care a avut amabilitatea să ne ofere câteva precizări în acest sens: Eu am primit inițial, ca și ceilalți manageri ai Caselor de Asigurări de Sănătate din țară, un ordin de suspendare al contractului de management, apoi, un alt ordin, de data aceasta de reînnoire a contractului, deci de reluare a funcției, urmând ca pe viitor, nu se știe încă data exactă, C.N.A.S. să organizeze un concurs pentru ocuparea postului de manager.

            Întrebat asupra cauzei acestor suspendări, Marin Constantin ne-a replicat: Toți directorii caselor de asigurări de sănătate din țară suntem evaluați din trei în trei luni, iar în urma celor mai recente evaluări, s-a constat că acești indicatori de performanță au fost depășiți, pentru că și cererea din sistemul de sănătate s-a modificat, inclusiv introducerea obligatorie a cardului de sănătate a provocat schimbări.

( Teodora NICOLAU)