noul pnlNu ne-am propus să alocăm  spațiu unei ” ședinte de partid” ce  seamănă izbitor, atât prin  formă cât și prin fond cu plenarele de altădată.  Critici belicoase la adresa dușmanilor partidului, aceleași elogii  și aceeași  frustrare politică…Iată ce am putut citi, ”printre rânduri”,  în prima conferință de presă din acest an a liberalilor giurgiuveni.   

 Mai întâi de toate , copreședintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ștefan ne-a prezentat  “ cea mai valoroasă echipă “ (Pe bune?!)  de candidați , pentru alegerile din acest an, formată din ”unicii”: Floricel (pe numele său de alint) Nicolae,  care va candida la funcția de primar și omul de afaceri ( care or fi alea?) Dumitru Beianu,  pentru  funcția de Președinte al Consiliului Județean.  

 De asemenea  liderii PNL au făcut  precizări despre liberalii ce vor  poposi pe listele pentru funcțiile de consilieri. Maneaua politică a continuat cu dedicații gen să moară dușmanii mei ,  făcute președintelui CJ, Vasile Mustățea, după criteriul:  nu-l iubim, dar nici nu-l dăm afară din partid ca să nu facem din el un martir! În concluzie, iată, dragi concetățeni, cam care sunt problemele majore ce îi îngrijorează pe liberalii locali? 

 La rândul său Dumitru Beianu, celălalt copreședinte PNL, a folosit drept pretext  pentru a mai arunca o dată cu piatra, un mamograf  ce n-ar fi fost achiziționat la timp, de către Spitalul Județean Giurgiu. Așa cum probabil ați intuit, vinovatul de serviciu este același Vasile Mustățea! Deși într-un context de normalitate poate această  solicitare ar fi fost pertinentă, să nu uităm însă că acest spital a fost condus tot de către un liberal, dr. Mihai Petre , al cărui sistem de performanță a fost sublim, deși  ”lipsea cu desăvărșire!” Paradoxal este că omul ăsta a gestionat Spitalul  , încă de pe vremea când Dumitru Beianu era președinte al CJ. Cum de nu a observat Beianu, încă de atunci , că Spitalul județean Giurgiu este  un loc insalubru, în care colcăiau gândacii, guvernat de un miros fetid venit de prin saloanele bolnavilor? Un spital ce dintotdeauna s-a  confruntat cu probleme de tot felul, mai mari sau mai mici:  de la lipsa unor medici specialiști și până la lipsa unor  aparate funcționale , de bază, într-un spital.

 O altă sursă de iritare pentru Dumitru Beianu rămâne intrarea în insolvență a societății  Euro Techno Grup și chipurile , pierderea unor locuri de muncă, deși el știe foarte bine că această firmă a fost creată de către PNL tocmai pentru a-i  sprijini pe membrii acestuia și cu consințământul actualului copreședinte liberal.  Cert este că unitatea a intrat în faliment din cauza lipsei de profesionalism a angajaților, susținuți , așa cum menționam, în acele funcții doar  pentru  obediența lor politică, pentru adeziunile  la partid și pentru efortul lor din campaniile  electorale. De ce să ne mai ascundem după degete!

 Atunci când în instituțiile publice se va intra pe baza unui concurs adevărat,  bazat pe  cunoștiințele profesionale, pe experiență, pe valoarea candidatului, de abia  atunci   vom putea vorbi de performanță.  Câte Direcții județene, câte servicii ați înființat domnilor liberali, pentru a vă satisface aplaudacii și lipitorii de afișe? Câți tineri meritoși sunt obligați să plece an de an  din Giurgiu pentru că au demnitatea de a nu se transforma în marionete de partid?  

 Așteptăm  soluții concrete,  proiecte sustenabile (că tot e la modă acest termen!) , și nu critici la adresa  celor care nu vă cântă în strună.  Am înțeles obsesiile  politice legate de Vasile Mustățea și  mânia provocată de o oarece nostalgie după PSD, însă probabil un gol de memorie vă face să nu vă reamintiți ce  v-ați mai  pupat până deunăzi , pe toți obrajii  și pe toate celelate părți esențiale,  împărțind, împreună cu adversarii politici de astăzi, funcții, bani și privilegii? De ce astăzi social democrații sunt niște infami iar atunci, ” dragii d-stră colegi,” domnule Beianu ?

 Cert este că la acest moment sunteți cel mai pesedist liberal și cel mai liberal dintre pesediști! Am conchis!

  Suntem convinși că presa anonimă, ce stă ascunsă sub poalele hainelor d-stră de politician  (ce-or face ei acolo?) o să aibă o criză de isterie jurnalistică, imediat ce acest material va apare pe site,  acuzându-ne, așreiterând  ideea că   suntem  înfricoșați de gândul că veți reveni la putere,  iar noi, sărmanii,  vom ajunge să cerșim…Desigur,  de ajuns la putere e posibil să ajungeți,  dar să vă reveniți, prea repede, nu credem…! Cât despre noi, nu este treaba măgarului de unde beau oile apă!

(Redacția)

 

 

 

 

1 COMENTARIU