dsc_0087Deciziile Federaţiei Române de Fotbal au dat peste cap “bioritmul” formaţiei giurgiuvene. Datorită unei conjuncturi ciudate, Dunărea va evolua de-abia la finele acestei luni într-un nou meci oficial.

Rămâne de văzut dacă “mini-vacanţa” va fi de bun augur pentru “acvile” şi dacă aceasta se va prelungi. CSM Râmnicu-Sărat şi FCM Bacău sunt aproape de excluderea din campionat, giurgiuvenii urmând să evolueze în luna aprilie împotriva ambelor echipe.

Datorită faptului că vor “sta” sâmbătă (urmând să câştige cu 3-0 la “masa verde” partida cu deja “îngropata” Cetatea Suceava), oficialii formaţiei au aranjat deja un meci de pregătire cu CS Buftea. Partida va avea loc pe 20 martie, în deplasare, tehnicianul Emil Ursu cântărind deja posibilitatea de a mai “căuta” încă un adversar pentru un nou “antrenament”.

DUNĂREA SE ÎNNOIEŞTE

Dacă în prima etapă a returului, giurgiuvenii erau nevoiţi să evolueze într-un echipament vechi de aproape cinci ani (!), începând cu partida din data de 27 martie contra celor de la Dinamo II, giurgiuvenii vor evolua într-un echipament “proaspăt”.

Această “noutate” i se datorează omului de afaceri Florian Nicolae, cel care demonstrează încă o dată faptul că rămâne ataşat de sportul giurgiuvean, indiferent de numele clubului.

Patronul de la “Nova Force” a fost de acord să plătească achiziţionarea a două seturi de echipament de joc. Oficialii “acvilelor” au ales firma germană Uhlsport recunoscută pentru profesionalismul său. Profesionalism care, de această dată a cam scârţâit. Deşi designul este unul deosebit, mici inadvertenţe au fost sesizate după predarea celor două seturi de echipament.

Pentru prima oară prezentă pe tricoul de joc, sigla clubului giurgiuvean a fost… schimbată în momentul imprimării, în timp ce tricoul portarilor s-a dovedit a avea un defect hilar în zona mânecilor.

Tricoul de joc va fi unul cu dungi verticale (albe şi bleu), un set fiind cu mânecă scurtă iar celălalt cu mânecă lungă. Şorturile sunt de culoare bleu, în timp ce jambierele sunt bleu (în cazul tricourilor cu mânecă lungă) şi albe (în cazul tricourilor cu mânecă scurtă).

Preşedintele CS Dunărea, Stelian Marin a dezvăluit faptul că Gheorghe Ştubeanu cunoscutul om de afaceri, va sponsoriza formaţia cu un set de echipament care să fie utilizat în deplasare, culoarea urmând să fie aleasă în zilele următoare.

BUNĂ DISPOZIŢIE LA ŞEDINŢA FOTO

Aflată în plină campanie de “re-branduire”, oficialii Dunării Giurgiu intenţionează să scoată pe piaţă o serie de obiecte promoţionale. Pentru început va fi vorba de postere, înaintea antrenamentului de joi, 18 martie, jucătorii şi staffull tehnic al “alb-albaştrilor” lăsându-se “fotografiaţi”. Absenţele lui Silviu Constantin şi Daniel Bănaru au dat peste cap planurile iniţiale, Stelian Marin promiţând că, şedinta foto va fi reluată cât mai curând.

L-AU LEGITIMAT PE TOPOR

Plecarea lui Constantin Ungureanu la Juventus Bucureşti, dar şi numărul redus de juniori (numai trei), i-au determinat pe giurgiuveni să îl împrumute pe fundaşul Bogdan Topor (19 ani) de la Dinamo II Bucureşti. Se pare că alegerea lui Emil Ursu nu ar fi fost tocmai una “din topor”, surse din interiorul clubului afirmând că tânărul fotbalist este nepotul tehnicianului. La urma urmei, aşchia nu trebuie să sară prea departe de trunchi, nu-i aşa?

Fundaşul de fier al Dunării Giurgiu depăşeşte borna cu numărul 36!

dsc_0058Data de 21 martie va fi una specială pentru oficialii, jucătorii şi stafful tehnic al Dunării Giurgiu. Costel Ciocârlan, unul dintre cei mai vechi fotbalişti ai “acvilelor” va împlini 36 de ani.

Fotbalist încă de la finele anilor ’80 (atunci când jucători precum Dragne, Comăneanu, Marian Stan, Matache sau Tigoianu nu văzuseră încă lumina zilei), “veteranul” Dunării Giurgiu a evoluat până să debarce la malul Dunării, numai la formaţii din Capitală (Mecanică Fină, Faur, Inter Gaz sau Aversa). Aşa cum mărturisea în urmă cu puţin timp, singurul regret al jucătorului rămâne acela că nu a puttu evolua pe prima scenă a fotbalului românesc. După retragerea din activitate, Ciocârlan îşi doreşte, alături de sănătate, să se mute definitiv la Giurgiu şi să mai facă un copil (Costel are împreună cu soţia sa o fetiţă, Ştefania, care nu lipseşte la niciun meci al tatălui său).

Datorită echilibrului în viaţa privată şi a profesionalismului arătat atât la antrenamente cât şi în timpul meciurilor oficiale, Costel devine unul dintre cei mai longevivi fotbalişti din Liga a II-a şi probabil ultimul “libero” autentic din fotbalul românesc.

Venit la Dunărea Giurgiu în vara lui 2005, Ciocârlan este “întrecut” ca şi vechime doar de Cătălin Gheorghe. Devenit “căpitan” încă din primul sezon petrecut la malul Dunării, a rămas omul de bază al apărării, indiferent de numele antrenorului care s-a aflat la timonă în ultimiii cincii ani.

Cu ocazia zilei de naştere, redacţia “Jurnal giurgiuvean”, dar şi suporterii şi colegii, îi urează celui poreclit “Boss” (Şeful) un sincer La mulţi ani! şi să treacă rapid peste momentul din partida cu FC Botoşani.

117 meciuri şi 16 goluri a “colecţionat” până acum Costel Ciocârlan la Dunărea Giurgiu (în campionat). În privinţa vârstei, doar Adrian Ene a “rezistat” mai mult în postura de jucător în istoria recentă a Dunării Giurgiu – 37 de ani şi 3 zile.

Bogdan VLADU