Consilierii judeţeni ai PD-L au părăsit sala imediat după citirea ordinii de zi a şedinţei extraordinare de vineri, 27 noiembrie. Motivul invocat de aceştia este legat de faptul că nici până la această oră Consiliul Judeţean nu a organizat o şedinţă ordinară pentru validarea celor doi consilieri judeţeni PD-L, Mircea Chiţu şi Viorel Rădulescu.

,,Domnule preşedinte, i-aţi promis domnului Bogdan Cantaragiu cu ceva timp în urmă că veţi ţine o şedinţă ordinară şi îi veţi valida pe cei doi colegi ai formaţiunii noastre. Domnia sa vă mulţumeşte pentru acest lucru”, i s-a adresat preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu (C.J.), Dumitru Beianu (foto), consilierul judeţean PD-L, Octavian Dascălu. Alături de acesta s-au aflat şi ceilalţi consilieri din partea acestui partid, care aveau aceeaşi nemulţumire:

,,Este păcat de cei doi colegi. De ce trebuie să nu avem cvorum. Vă e teamă că suntem mai mulţi şi avem păreri diferite? Era normal să-i primim pe cei doi colegi, în condiţiile în care în luna septembrie nu s-a făcut şedinţă ordinară, s-a făcut una la începutul lunii octombrie, iar în noiembrie nu a fost făcută şedinţa. Dacă ne uităm, în ultimele trei luni de zile Consiliul Judeţean a avut o singură şedinţă ordinară”, a precizat consilierul PD-L, Mihai Mihalache.

Datorită acestor nemulţumiri pedeliştii au hotărât în unanimitate să părăsească sala de şedinţe în semn de protest.

,,Este reproşabilă atitudinea colegilor noştri deoarece sunt proiecte pe ordinea de zi care au apărut foarte recent în atenţia noastră, care au nevoie de o finalizare urgentă şi care obligă la o atitudine responsabilă în acest moment.

În ceea ce-l priveşte pe domnul Cantaragiu, îl aştept să-mi spună dumnealui ce nemulţumiri are şi dacă insistă o să i le spun şi eu pe ale mele. Am mai ofertat o întâlnire cu domnia sa, la o televiziune unde dumnealui se simte mai relaxat ca să discutăm bune şi rele despre Consiliul Judeţean Giurgiu. Aveam de aprobat proiecte extraordinar de importante pentru municipiul şi judeţul Giurgiu şi nu consider nerealist scenariul că cei de la PD-L au inventat acea scuză şi au plecat tocmai pentru că ştiau că nu există cvorum pentru aprobarea proiectelor,” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Domnia sa a mai afirmat că problema celor doi consilieri judeţeni PD-L este rezorvabilă 100% şi doar urgenţa cu care a trebuit convocată şedinţa extraordinară a împiedicat validarea acestora. Preşedintele a mai menţionat că instituţia pe care o conduce trece

printr-o perioadă în care s-au suprapus foarte multe activităţi, dar cu toate acestea are certitudinea că până la sfârşitul acestui an cei doi consilieri PD-L vor fi validaţi.

Cristiana Macarie