Vineri 14 martie a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Giurgiu, convocată de primarul municipiului. Cele patru proiecte de hotărâri după ordinea de zi dădeau impresia , aşa cum ne obişnuisem de altfel , că avea să treacă fără niciun  incident . Nimic nu prevestea furtuna ce avea să urmeze. Proiectele de hotărâri propuse spre dezbatere au fost următoarele :     1.  Aprobarea suplimentării bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2014;   2.  Înaintarea spre evaluare a proiectului continuarea lucrărilor “Consolidare clădire colegiul naţional Ion Maiorescu din Giurgiu „ în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013;   3.  Aprobarea participării municipiului Giurgiu în calitate de partener , în cadrul proiectului “ Portul verde şi de înaltă performanţă Giurgiu “;   4.  Aprobarea acordării unui sprijin financiar Asociaţiei Club Sportiv Municipal Dunărea Giurgiu.

Înainte de începerea discuţiilor pe marginea proiectelor de hotărâri , consilierul  PNL, Elena Dinu, a dorit să introducă un punct suplimentar pe ordinea de zi şi anume proiectul PNL : Aderarea unor unităţi teritorial administrative din judeţul Giurgiu la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sănătate Asigurată prin Apă Curată.    Faţă de această propunere primarul municipiului şi-a arătat reticenţa vădită , veninând în sprijinul acesteia cu o serie de explicaţii:  Dacă doriţi să promovaţi acest proiect de hotărâre eu v-aş ruga să o faceţi corect , legal, fiindcă s-ar putea astăzi să-l promovaţi şi mâine să se respingă . Prin introducerea pe ordinea de zi a acestui punct suplimentar în cadrul unei şedinţe extraordinare, în care ştiţi la fel de bine ca şi mine că este interzis prin lege , intraţi într-un conflict direct cu Prefectura care cu certitudine va ataca o eventuală hotărâre …Pe marginea acestui subiect au fost discuţii aprinse între consilieri PNL care îşi susţineau proiectul şi primarul Barbu care încerca să-i convingă pe consilieri de costurile foarte mari ce vor fi suportate de municipalitate pentru apă şi canal dacă acest proiect va fi pus în practică. Consilierul Ionel Dinu a propus consilierilor găsirea unei căi de mijloc , în sensul unei  colaborări cu Consiliul Judeţean , proiectul  fiind unul de importanţă majoră pentru municipalitate şi judeţ. După lungi dezbateri propunerea a fost însă  respinsă .

Al treilea punct de pe ordinea de zi a reaprins disputele politice . La acest punct consilierul PNL, Gheorghe Spoială, a ţinut să precizeze: Comisia juridică a avizat favorabilproiectul de participare a municipiului la proiectul ”Portul verde…”, dar există o problemă datorată faptului că toată documentaţia ne-a fost prezentată în ziua şedinţei şi în decurs de câteva minute ne-a fost foarte greu să parcurgem şi să analizăm conţinutul documentaţiei.  Există semne de întrebare referitor la modul în care este implicată Primăria în luarea deciziilor viitoare … Acest proiect este extrem de important pentru municipiul Giurgiu şi dacă se va realiza conform cu ce este scris în acord , Giurgiu va redeveni un port important la Dunăre … Eu sugerez şi susţin ca punctul trei din acord , să nu mai apară deoarece prin excluderea acestuia  executivul primăriei va avea competenţe asupra întregului acord .  Pe marginea acestui proiect de hotărâre , consilieri PPDD  au luat poziția ”Gică contra” , ceea ce l-a enervat şi mai tare pe charismaticul consilier , Ionel Dinu, care le-a reproşat că nu sunt capabili să realizeze  valoarea intrinsecă a proiectului pentru municipalitate şi nu pot să înţeleagă expunerea domnului consilier Spoială,  care a explicat foarte clar de ce doreşte să fie anulat punctul trei din acord. Punctul trei din ordinea de zi a trecut în cele din urmă, cu modificarea propusă de consilierul PNL Gheorghe Spoială. (I.C. Mandu)