cj-paxVineri, 21 iunie, la solicitarea preşedintelui Vasile Mustăţea, consilierii judeţeni s-au întrunit într-o şedinţă de îndată pentru a aproba un proiect de hotărâre privind atribuirea directă a unor trasee din Programul Judeţean de Transport Persoane prin curse regulate, pentru perioada 2008-2013. „A fost necesar să ne întrunim, a specificat preşedintele Consiliului Judeţean, deoarece 11 operatori de transport judeţeni nu mai au licenţe. Copiii şi profesorii nu mai au cu ce merge la şcoală. Am intervenit la ministere, iar ieri am primit avizul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei şi astfel problema acestor trasee a devenit pentru noi una de extremă urgenţă”.

Veşnic nemulţumitul consilier ecologist, Constantin Buduru, a ţinut şi în această şedinţă, probabil din dorinţa de a se vedea şi auzi la televiziunile care transmit şedinţa, un nou „show păcătos!!!”- lansând numeroase dileme şi suspiciuni legate de modul atribuirii directe a acestor licenţe. El a precizat că ar fi posibil ca în acest mod să fie preferat un operator anume, care ar putea practica ulterior preţ de monopol deoarece nu are concurenţă. Dacă aceste afirmaţii ar fi pertinente, să zicem, nu putem trece cu vederea afirmaţiile sale de genul: „Adenomul de prostată provoacă incontinenţă şi se recomandă pentru tratare Prostanol uno!. Staţi bine domnule preşedinte în campania electorală, şi nu înţeleg de ce ne chemaţi de 3 ori pe săptămână la şedinţe!”.  Buduru a încercat să amortizeze murmurul apărut în sală, spunând: vă avertizez că nu am nici o lipsă de la şedinţele Consiliului judeţean – moment în care un coleg liberal i-a precizat: de acord, dar aveţi multe lipsuri (n.r. la memorie!). Consilierul ecologist a mai cerut ca cei de la Comisia paritară de încredinţare directă a licenţei să nu favorizeze pe cineva, solicitând ca această licitaţie să se facă prin presă, ca să vină mai mulţi operatori.

„O să vedem domnule preşedinte, după licitaţie, când a obţinut acel operator documentele. De ce nu s-au anunţat în presă condiţiile de participare!?”. Preşedintele C.J., Vasile Mustăţea, i-a oferit imediat domnului Buduru precizările de rigoare: „Aceste criterii sunt prevăzute în lege, noi le aplicăm. Toată procedura se derulează prin C.J., nu văd unde este suspiciunea pe care o susţineţi. Eu vă asigur că totul va fi legal, şi vă rog să nu confundaţi activitatea administrativă cu cea politică. Nu are nicio legătură convocarea şedinţelor cu punctele dumneavoastră de vedere. Aţi jurat pe Biblie că sunteţi în slujba cetăţenilor şi trebuie să veniţi la şedinţe întotdeauna. Şedinţa Consiliului Judeţean este publică, este filmată şi se dă pe post, iar dacă aveţi informaţii că licitaţia nu va fi corectă vă rog să ne spuneţi şi să informaţi organele abilitate de lege, altfel puteţi intra la tăinuire!”. Show-ul marca Constantin Buduru a continuat şi atunci când preşedintele C.J. a propus consilierilor să aprobe Proiectul de hotărâre prin care se solicita achiziţionarea pentru Direcţia Judeţeană de Transport a unui utilaj multifuncţional dotat cu motocositoare, necesar tăierii ierburilor care cresc pe marginea drumurilor judeţene.

Preţul utilajului ar fi de circa 200.000 de lei, preţ care a precizat Vasile Mustăţea este mai mic decât ar costa încredinţarea acestui serviciu altora. La auzul acestei afirmaţii, Buduru a sărit ca ars, precizând: „Eu cred că ne costă foarte mult şi… propun să ne fotografiem lângă el şi să vedem că am dat enorm de mulţi bani, pe nimic! Trebuia să ştim ce caracteristici are şi pe ce dăm două miliarde de lei vechi!. Să ne asculte lumea şi să vadă că avem grijă de banul public!”. După ce l-a asigurat de necesitatea achiziţionării acestui utilaj, preşedintele C.J. Vasile Mustăţea, într-un mod mai mult decât diplomat, i-a precizat lui Buduru: „Vă promit că am să cer aprobarea Consiliului Judeţean ca dumneavoastră să faceţi o poză cu acest utilaj”. Supus la vot, şi acest punct, de pe ordinea de zi, a trecut cu unanimitate, ca şi celelalte trei.

Şedinţa C.J. s-a încheiat cu aprobarea proiectului de hotărâre privind numirea doamnei Cotolan Petronela Daniela în funcţia contractuală de conducere de director al Căminului pentru Persoane Vârstnice Singureni, nu înainte ca preşedintele Vasile Mustăţea să mai  precizeze: „Domule Constantin Buduru vă rog să fiţi atent că … sunteţi într-un divertisment continuu de la începutul şedinţei!!!”.

Heliade CĂLIN