luni, aprilie 28, 2025
Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Școala on-line, la fel de grea și pentru profesori, nu numai pentru elevi…

Școala on-line, la fel de grea și pentru profesori, nu numai pentru elevi…

0
Școala on-line, la fel de grea și pentru profesori, nu numai pentru elevi…

De aproape două săptămâni, toți elevii din municipiul Giurgiu (iar din data de 9 noiembrie, toți elevii din județ) au trecut la învățarea exclusiv on-line. Încă din anul școlar trecut, mulți elevi, dar și părinți, s-au plâns de faptul că nu este cea mai fericită variantă de învățare, dar și de faptul că profesorii nu și-ar da interesul pentru susținerea acestor ore.

Mai mult, anul acesta s-a aprobat chiar și o decizie prin care nici părinții, nici elevii nu au voie să înregistreze, sub nicio formă, orele on-line. Cu toate acestea, părinții au dreptul de a participa la orele copiilor lor…

Cei cinci învățători și 11 profesori dintre profesorii Liceului Tehnologic „Ion Barbu” din municipiu vin, zilnic, pentru predarea orelor, la școală. Deși orele se derulează, așa cum spuneam, on-line, aceștia au ales această modalitate pentru predare datorită faptului că aici, la școală, au materialul didactic necesar, preciza directorul Liceului Tehnologic „Ion Barbu”, Mihaela Cîrjaliu.

„Fiecărui cadru didactic îi este repartizată o sală de clasă. În perioada în care se află în instituție, nu vor avea acces în alte săli de clasă/birouri și nu pot interacționa cu colegii/salariații instituției. Vor fi prezenți la școală doar în perioada în care au cursuri,  conform orarului. Nu vor părăsi incinta școlii înainte de finalizarea cursurilor. Aceste măsuri sunt implementate pe toată perioada suspendării cursurilor și sunt obligatorii pentru toate cadrele didactice prezente în instituție!”, a mai spus Mihaela Cîrjaliu.

Și, dacă elevii sau părinții se plâng de faptul că le este extrem de greu să învețe on-line, cam despre același lucru ar fi vorba și în cazul cadrelor didactice. Pe lângă faptul că cel mai des întâlnite probleme sunt legate de absenteismul elevilor (sau de „uitarea” orei la care ar trebui să se conecteze), cadrele didactice ale unităților de învățământ menționate mai spuneau că participarea părinților la orele de curs sunt un inconvenient major.

„Se implică în procesul de predare, stau extrem de aproape de copii, îi influențează, le șoptesc, de cele mai multe ori, răspunsurile. Mai mult, avem surprize neplăcute în ceea ce privește ținuta părinților, în sensul că, nu o dată, am avut parte de imaginea unora dintre părinți ce apăreau fie la bustul gol, fie în halat de baie sau chiar în pijamale! Ar fi mult mai bine ca elevii noștri să fie lăsați singuri în camera în care participă la ore, astfel încât să fie atenți la ceea ce predăm noi, nu la ce le spun părinții!”, ne spuneau, la rândul lor, cadrele didactice cu care reporterii publicației noastre au stat de vorbă.

Pe de altă parte, părerile părinților sunt împărțite. Unii se plâng de faptul că elevii nu înțeleg cum trebuie ce li se predă, că , de multe ori, calitatea semnalului de internet este una deficitară, sau că nu pot participa la ore la momentul stabilit de cadrele didactice, pentru că…nu au acces la device-urile de învățare (telefoane mobile, în cele mai multe cazuri)!

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
37 %
5.1kmh
0 %
lun
17 °
mar
17 °
mie
21 °
J
24 °
vin
21 °
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com