Luni, 14 martie, la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice ”Victor Karpis” a fost organizată prima fază a Olimpiadei de Muzică din acest an. La concurs s-au înscris 18 elevi ai claselor de pian, vioară, oboi şi clarinet, 15 dintre aceştia – cei mai buni – fiind desemnaţi să reprezinte municipiul şi judeţul Giurgiu la faza zonală, ce se va desfăşura în perioada 25-27 martie, la Buzău. Aici, muzicienii giurgiuveni se vor confrunta cu colegii din Brăila, Buzău, Constanţa, Călăraşi, Prahova, Tulcea, Teleorman şi Ialomiţa, iar cei care se vor clasa pe primul loc urmează să participe la faza naţională a Olimpiadei, la Timişoara.

Juriul, alcătuit din şefii catedrelor de pian, instrumente cu coarde şi de suflat, a avut o misiune dificilă, pentru că toţi elevii

s-au prezentat la un nivel mult superior decât cel al claselor în care studiază. Potrivit directorului instituţiei, prof. Mariana Iliescu, participanţii la Olimpiada de muzică din acest an au fost chiar mai bine pregătiţi decât cei de anul trecut. ”Fără falsă modestie, pot spune că avem elevi foarte bine pregătiţi, ceea ce ne îndreptăţeşte să sperăm că, şi în acest an, ne vom întoarce cu premii de la faza naţională a Olimpiadei”, spune profesoara Mariana Iliescu. Aceasta a mai precizat că, în paralel cu pregătirea pentru fazele superioare ale Olimpiadei, cinci elevi ai Şcolii de Muzică se pregătesc acum să reprezinte municipiul şi judeţul Giurgiu la un alt concurs naţional, programat în perioada 18-20 martie, la Slobozia, unde Şcoala ”Victor Karpis” va participa la secţiunile de pian şi clarinet.

Cristina MOISE