examen_autoCandidații respinși la proba practică a examinării pentru obținerea permisului auto nu vor mai fi nevoiți să susțină din nou proba teoretică, potrivit unui act normativ publicat vineri, 21 august, în Monitorul Oficial, care va intra in vigoare în data de 5 octombrie 2015. Practic, asta inseamnă că, dacă vor trece cu succes de proba teoretică, aceste persoane vor putea susține proba practică de mai multe ori, dacă o pică. În prezent, pentru a obține permisul auto, cei care sunt respinși la proba practică trebuie să dea din nou ambele probe.

        Candidatii declarați «respins» la proba practică pot fi programați pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare și prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducatori auto autorizată, prevede Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea și completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere.

        Referitor la persoanele care pică proba teoretică, noul act normativ dispune că acestea vor putea susține o nouă examinare după cel puțin 15 zile de la respingere, după achitarea unei taxe.