piata-centrala-2În contextul în care, de la 1 iunie, TVA-ul va scădea cu 9% la toate produsele agro-alimentare, iar supermarketurile din toată ţara au început să majoreze preţurile produselor înainte de aplicarea acestei scăderi,  jurnaliştii  de la ”Jurnal giurgiuvean” au stat de vorbă cu administratorul Pieţei Centrale din Giurgiu, Marian Pavel, pentru a afla dacă şi comercianţii giurgiuveni au  majorat  preţurile, aşa cum s-a întâmplat cu mare parte dintre retailer.

În acest sens, Marian Pavel ne-a declarat următoarele: Nu se măresc preţurile, deoarece comercianţii au aceiaşi furnizori. Dacă, totuşi, există a fluctuaţie a preţurilor, aceasta nu depinde de comercianţi, ci de furnizorii principali, adică de dealerii care deţin depozite engros, însă Giurgiu e atât de sărac, a conchis Marian Pavel, încât nimeni nu îşi permite să mărească preţurile. Întrebat de ce unele preţuri din supermarketuri, de exemplu, căpşunele au preţuri mai mici decât cele practicate în piaţă, Pavel a replicat că există această diferenţă datorită calităţii produselor.

Odată cu venirea sezonului cald şi apariţiei legumelor şi fructelor autohtone, ne exprimăm  speranţa, în numele consumatorilor din Giurgiu, că de la 1 iunie, după aplicarea noului TVA, preţul legumelor şi fructelor va scădea în mod real.

Teodora NICOLAU