Șase organizații/școli din județul Giurgiu primesc donații constând în calculatoare, prin proiectul ”Dăm clickpe România”!

0
265

 Ateliere Fără Frontiere continuă și în acest an programul de donații de calculatoare cu alte echipamente IT recondiționate care vor ajunge pe băncile școlilor din România până la finalul anului 2022 prin ”Dăm Click pe România”.

Aflat la cea de-a treia ediție, proiectul oferă 4.000 de calculatoare recondiționate către 258 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate. Printre ele se află și 6 organizații din județul Giurgiu:

  • Școala Gimnazială,,Marin M. Ticulescu, Băneasa

  • Școala Gimnazială Nr. 1 Mârșa

  • Școala Gimnazială Nr. 1 Roata De Jos

  • Școala Gimnazială Constantin Stăncescu Răsuceni

  • Asociația Pentru Dezvoltare Personală și Socială

  • Școala Gimnazială Nr.1 Marsa

Dăm Click pe România este un proiect implementat alături de OMV Petrom și Kaufland România ce luptă pentru digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar 21 de angajați Kaufland România și OMV Petrom.

Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.

 La finalul jurizării, au fost selectate 226 de unități școlare, 30 de organizații non-guvernamentale și 2 instituții sociale care vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare) .

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Surse : Cristina Cautiș