Seria evenimentelor care au drept liant Sărbătorile Pascale, continuă la Giurgiu. După expoziţia de picturi bisericeşti şi obiecte de cult de la Galeriile “Silvia Grossu Jelescu”, în data de 15 aprilie a venit rândul copiilor din ciclul preşcolar şi gimnazial să arate că Paştele are o semnificaţie importantă şi pentru ei.

Festivalul concurs de pictură intitulat “Hristos a Înviat” a primit lucrări de la copii din întreg judeţul, însă numai un număr de aproximativ 90 dintre acestea au fost selecţionate pentru a fi expuse în foaierul Centrului Cultural “Ion Vinea”.

Iniţiativa a aparţinut Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Tradiţiilor, prin directoarea Carmen Frîncu, şi Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Organizatorii speră ca acest festival (aflat la prima ediţie) dedicat “micilor artişti” să continue şi în anii viitori, dat fiind interesul exercitat de copii şi dascălii acestora. Totuşi, cunoscutul artist plastic, Petra Şerbănescu, a oferit o serie de sfaturi importante pentru viitorii participanţi la astfel de concursuri tematice:

“Atunci când pictezi, trebuie să o faci cu pasiune, să încerci să exprimi ceva. Unele lucrări au fost neglijente, în sensul că au fost trimise doar de dragul de a fi trimise. Sunt sigură că la anul vom avea lucrări şi mai multe şi mai valoroase” a menţionat îndrăgita artistă.

Iată şi numele celor care au reuşit să impresioneze juriul şi să primească premiul I:

Categoria “Grădiniţe”: Anca Maria Oprea (Grădiniţa cu program prelungit nr. 4, Giurgiu) şi Mircea Firică (Centrul Cultural “Ion Vinea”, Giurgiu);

Categoria “Clasele I-IV”: Ştefan Călin (Şcoala Putineiu, loc. Putineiu) şi Andreea Coman (Şcoala Populară de Arte, Giurgiu);

Categoria “Clasele V-VIII”: Adriana Ciobotea (Şc. Nr. 1 “Sf. Gheorghe”, Giurgiu) şi Elena Mihaela Ciobanu (Şcoala Populară de Arte, Giurgiu).

Bogdan VLADU