big-peste-200-de-acte-de-calatorie-falsificate-ridicate-de-politia-de-frontiera

          Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit ascunse în 3 autocare, zeci și sute  de : flacoane de parfum , articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse susceptibile a fi contrafăcute…

            În data de 02 martie, ora 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean turc, la volanul unui autocar care circulă pe ruta Istanbul – România.

            Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, 31 perechi de încălţăminte şi 90 costume de trening, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului turc Murat E., în vârstă de 27 de ani. Acesta a declarat că a încărcat bunurile la sediul unei firme din Istanbul, urmând să le predea unui cetăţean român ce l-ar fi aşteptat în municipiul Bucureşti.

 În aceeaşi zi, au mai fost descoperite la controlul amănunţit, în alte două autocare, 73 flacoane de parfum şi  46 perechi de încălţăminte, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care 2 cetăţeni români, în vârstă de 39 respectiv 47 de ani, au încercat să le introducă ilegal în ţară.

Aceştia au declarat că au cumpărat bunurile din diferite magazine din Istanbul, urmând să le comercializeze în municipiul Bucureşti, respectiv în municipiul Piteşti, cu scopul obţinerii de profit.

În toate cazurile, bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

(Jurnal)