Jurnal Giurgiuvean

Sâmbătă, giurgiuvenii sunt invitați la ”Salonul de Toamnă al Artelor”, în Sala Mare a Centrului Cultural ”Ion Vinea” din Municipiu.

Sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 11:30, în Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Vinea” din Municipiul Giurgiu are loc  ”Salonul de Toamnă al Artelor”, un eveniment organizat de către Cenaclul de Literatură și Artă „LUCEAFĂRUL” – Giurgiu (România) și Centrul Cultural „ION VINEA”,  respectiv de către Dunia Pălăngeanu, poetă, publicistă și în același timp moderatoare a acestei acțiuni culturale. 

În programul evenimentului sunt anunțate o prezentare și respectiv o expoziție de carte, cu participarea Editurii ”ART CREATIV” din București.

Invitați speciali sunt scriitorii: Daniela Toma – director al Editurii ” Art Creativ” și Ionuț Calotă – director la Revista literară „Monitorul de Poezie” .

Cu această ocazie va avea loc și o lectură publică susținută de  poeții Daniela Toma,Ionuț Calotă, Nadejda Radeva din orașul Ruse (Bulgaria) și evident de către poeta Dunia Pălăngeanu.

La Expoziția de artă plastică, cu tematică autumnală, expune Alexandru Ionescu – artist plastic din Capitală. Prezentarea va fi făcută de către Octavia Crăciun – scriitoare și eseistă…

În programul evenimentului mai figurează și un recital de muzică clasică cu piese interpretate la pian de profesoara Cătălina Țone , dar și melodii de muzică ușoară și populară, de dragoste, în interpretarea a două tinere talente:  Carmen Lungu și Georgeta Vasile Măsură.

Nu vor lipsi poemele de toamnă din creația în versuri a membrilor Cenaclului de Literatură și Artă „Luceafărul” – Giurgiu și nici poezia universală,  respectiv creația autumnală a unor  poeți ca Edwin Antonio Gaona Salinas (Ecuador), Delsa Lopez (Cuba), Segundo Erasmo sau  Gonzales Sarmiento (Peru).

Acțiunea se va bucura și de o Expoziție ”handmade” , la care vor fi prezentate suveniruri pentru ocazii speciale, expuse de creatoarea Carmen Lungu.

(Jurnal)

Exit mobile version