Şalvarin Robert a reuşit să obţină două premii importante la două prestigioase festivaluri naţionale!  

0
158

12592369_1144813512215747_555100740748823528_nÎn perioada 19 – 21 aprilie 2016 s-a desfăşurat la Şimleu Silvaniei, jud Sălaj, Festivalul Concurs Naţional de Cultură Populară Românească „Tradiţii Silvane” ediţia a VII-a.  Judeţul Giurgiu a fost reprezentat de către elevul Şalvarin Robert, elev la Clasa de Acordeon a Şcolii Populare de Artă Giurgiu din cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Giurgiu, prof. Valentin Mărgean.

Cu acest prilej Şalvarin Robert a obţinut Premiul III la secţiunea Instrumentală (Acordeon).

Prof. Carmen Peţanca, director al CJCPCT Giurgiu, ne spunea că la preselecţie s-au prezentat un număr de 133 de concurenţi dintre care 84 de solişti vocali, şi instrumentişti, iar restul de 49 de participanţi au evoluat  la secţiunile de pictură şi cusături tradiţionale. Din cei 84 de concurenţi, au reuşit să treacă de preselecţie doar 41, printre care şi elevul nostru, Şalvarin Robert în vârstă de doar 14 ani.

Concursul de la Şimleu Silvaniei

s-a desfăşurat pe categorii de vârstă: 10-15 ani, şi 16-25 ani.

La festivalul concurs au participat instrumentişti din toate judeţele ţării : Sălaj, Satu Mare, Baia Mare, Maramureş, Ploieşti, Brăila, Iaşi, Tulcea, Mehedinţi, şi evident Giurgiu.

Scopul manifestării a fost să promoveze şi să valorifice creaţia populară în domeniul cântecului popular, a picturii, şi a cusăturilor tradiţionale – preciza directoarea Centrului. Juriul a fost format din personalităţi în domeniu, profesori universitari. Preşedintele juriului a fost doamna Eugenia Florea.

Tot elevul Şalvarin Robert a reuşit să mai aducă un premiu important acasă, mai exact Premiul I şi Premiul ”Bravissimo” de la Festivalul Concurs Naţional „Olimpiada de primăvară” ce a avut loc la Bucureşti în data de 24 aprilie, premii obţinute tot la secţiunea Instrumentală. Şi aici au participat concurenţi din diferite judeţe ale ţării.

Iată că elevul Şalvarin Robert de la Clasa de Acordeon din cadrul CJCPCT Giurgiu, după mult efort şi zeci de ore de repetiţii  a reuşit performanţa ca într-o singură săptămână să aducă două premii importante acasă, de la două festivaluri concurs, prestigioase. Redacţia publicaţiei noastre se alătură celor ce l-au întâmpinat la sosirea acasă urându-i: Felicitări Robert şi mult succes pe mai departe!

  1. NICOLAU