Vama Giurgiu
Vama Giurgiu

Conform analizei anuale, structurile din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) aferente judeţului Giurgiu – Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, ªcoala de Poliţie şi Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale s-a înregistrat o uşoară creştere a acestor indicatori faţă de 2008.

“Consider că, per total, cele patru instituţii supuse analizelor au desfăşurat de-a lungul anului 2009 activităţi bune, şi nu îmi rămâne decât să sper că indicatorii din 2010 îi vor depăşi pe cei supuşi analizei recent” a declarat prefectul Noruţ Stănişteanu în cadrul primei conferinţe de presă susţinute în acest an.

Conform acestuia, un punct aparte în cadrul acestei analize a avut loc la întrunirea cu membrii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

Prefectul judeţului Giurgiu doreşte salubrizarea urgentă a punctului de fontieră Giurgiu-Ruse, în acest moment fiind căutate soluţii în acest sens.

“Salubrizarea punctului de frontieră reprezintă o problemă foarte sensibilă. Am fost sesizaţi de nenumărate ori în ultima perioadă despre modul necorespunzător al salubrizării din această zonă” a declarat Noruţ Stănişteanu, cel care este hotărât să schimbe imaginea neplăcută creată la poarta de intrare către Orient. Datorită faptului că zona aparţine Agenţiei Naţionale a Vămilor (ANV), problema este una destul de delicată. Nici autorităţile locale, nici cele judeţene nu pot interveni pentru cosmetizarea acesteia. În plus, datorită resurselor financiare precare, ANV-ul nu îşi poate permite angajarea unor firme private care să se ocupe de salubrizarea din vamă.

Instituţia Prefectului din Judeţul Giurgiu a înaintat în toamna anului trecut o notă informativă cu privire la acest lucru, însă nu a primit un răspuns nici până astăzi. Noruţ Stănişteanu a declarat că va relua procedura şi că speră ca cele 30 de hectare să fie salubrizate cât mai curând.

Bogdan VLADU

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.