Este cunoscut deja faptul că atunci când un giurgiuvean are nevoie de un peşte de plocon dă fuga la bulgari şi cumpără de la Metro sau din magazinele specializate, un sturion (cegă, nisetru, morun…), cu care speră să-l impresioneze pe destinatarul acestuia. Puţini însă ştiu că aceste exemplare nu sunt peşti de Dunăre, ci de acvacultură, crescuţi şi înmulţiţi în ferme de peşte din zonele oraşului vecin, Ruse. Am dorit să vă precizăm acest lucru, la rugămintea mai multor concetăţeni de ai noştri, care au dorit să desfiinţeze odată acest mit al sturionilor de Dunăre cumpăraţi de la pescarii bulgari…
Când se termină perioada de prohibiţie. Totodată reamintim faptul că la data de 15 mai iau sfârşit toate măsurile de prohibiţie instituite pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti în România, după ce interdicţia a început la data de 1 aprilie. Pe fluviul Dunărea pescuitul în scop comercial şi recreativ al oricăror specii de peşti (crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice cu excepţiile din Ordin), în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, se va încheia la data de 30 mai (inclusiv).
(Jurnal)
Pe data de 16 mai inceteaza si prohibitia la scrumbie, pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Vadul Oii, km 238, până la Gura Timocului, km 845,6 (Ordin 12/144).