Cu un buget de criză, administraţia comunei Putineiu are pe agenda de lucru pentru anul în curs o serie de lucrări care să contribuie la creşterea gradului de confort în localitate. În primul rând, mansarda grădiniţei construite de curând în satul Putineiu va fi transformată în sală de şedinţe şi sală de arhivă. Pietruirea, acolo unde mai este cazul, a drumurilor comunale, este un alt obiectiv care va fi realizat în cel mai scurt timp, iar parcelarea începută în 2009, ajungându-se la 1100 ha, va continua şi anul acesta, primarul comunei, Gâdea Ştefan propunându-şi să parceleze acelaşi număr de hectare şi în acest an. Înfiinţarea unor trotuare din dale de beton, igienizarea şcolilor, întreţinerea faţadei localităţii, construirea gardurilor împrejmuitoare a cimitirelor din cele trei sate, sunt alte efective care vor fi finalizate în acest an. Nici tinerii nu sunt uitaţi, un parc destinat lor va fi amenajat în Valea Putineiu, cu băncuţe şi iluminat, cealaltă parte a parcului numită „mama şi copilul” fiind prevăzută cu aparate de joacă şi nisip pentru copii mici.

Un proiect de asfaltare a drumurilor comunale predat la Târgovişte, de unde se aşteaptă finanţarea şi participarea cu peste un miliard de lei la groapa de gunoi de la Frăteşti, sunt alte obiective care îşi vor avea finaliate în cursul acestui an în comună.

„În prezent – ne precizează Ştefan Gâdea – lucrăm la proiectul de alimentare cu apă al localităţii, acesta fiind realizat în proporţie de 35 la sută (staţie de apă, pompe, staţie de clorinare a apei) şi am trecut la reţelele exterioare, respectiv conductele de apă. Lucrările merg împreună pentru cele trei sate care compun localitatea şi cred că în acest an vom avea apă la robinete. Valoarea proiectului se ridică la 45 de miliarde, bani proveniţi de la Ministerul Dezvoltării, în 2009 am primit circa 10 miliarde necesari pentru demararea lucrărilor. Se vor realiza peste 41 de km de reţea de apă potabilă.”

În altă ordine de idei, Gâdea Ştefan şi-a exprimat nemulţumirea privind salariile angajaţilor primăriei care au scăzut, fiind în situaţia de a desfiinţa un post din aparatul administrativ al comunei, dar şi în imposibilitatea de a mai deconta naveta cadrelor didacitce.

O altă nemulţumirea a fost legată de activitatea organelor de la Postul de Poliţie Rural din localitate, care – ne precizează primarul – nu este eficientă, mulţi cetăţeni plângându-i-se direct defaptul că au făcut diferite sesizări scrise la organele de poliţie din localitate, aceste sesizări rămânând nesoluţionate: „Un furt dintr-o locuinţă, o profanare de morminte, comercializarea mieilor de către un cioban pe nume Pătroi, fără a solicita eliberarea certificatului de producător, sunt lucruri sesizate de cetăţeni şi de la care aştept răspuns din partea organelor Postului de Poliţie al comunei pe care o conduc”, a mai spus la final, Gâdea Ştefan.

Codruţa VITAN