S-a redeschis Târgul de la Călugăreni! Cine vrea, de fapt, să pună bețe-n roate primarului Marin VOINEA…

0
1045

Odată cu ordinul transmis de Prefectura Giurgiu, dar și de către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, în data de 4 ianuarie 2019, a fost ridicată, parțial, restricția impusă de existența focarelor de Pestă Porcină Africană pentru mai multe localități, printre acestea aflându-se și comuna Călugăreni.

După ce, încă de la identificarea primelor cazuri de PPA pe teritoriul comunei, Târgul din Călugăreni a fost închis, iată că duminică, 20 ianuarie, acesta a fost redeschis pentru comercianți, alții decât cei de porci (vii sau produse din porc).

Cu toate acestea, pe site-urile de socializare au apărut imagini care arătau că, în interiorul Târgului, s-ar vinde, fără jenă, carne de porc, produse din porc sau chiar și porci.

Contactat telefonic, primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Este adevărat, am redeschis Târgul duminica trecută, iar pentru mare parte dintre locuitorii comunei sau pentru cei din împrejurimi a fost o veste bună. Mulți dintre cei care vindeau acolo își mai rotunjeau, cumva, veniturile. Oamenii au înțeles că nu este voie cu porci sau cu carne de porc, astfel că nu am avut asemenea probleme. Mai mult, pentru a fi siguri că nu se va încălca legea, eu, personal, împreună cu echipaje mixte de polițiști și jandarmi, am patrulat prin Târg.

Știm cine este persoana care a făcut afirmațiile că în Târgul de la Călugăreni s-ar încălca legea…a fost la un pas să fie „altoită” de câțiva comercianți, pentru că dumneaei a venit în incinta târgului și a fotografiat ouăle expuse la vânzare sau găleți cu brânză. Spunea că nu s-ar vinde în condiții igienice…Dar când se vând aceste produse pe marginea drumului, chiar în orașe, sau în piețe, pe tarabe, atunci nu mai sunt probleme?

După aceea, nu știu cum și de unde a luat fotografiile cu porcii, dar gestul pe care l-a făcut nu denotă decât că ne subestimează pe toți: administrație locală, Poliție și Jandarmerie.

Nu îi transmit decât că ar trebui să îi fie rușine, și o înștiințez, totodată, că toți comercianții din Târg care au fost acuzați pe nedrept sunt hotărâți să ia măsuri împotriva dumneaei!”, a mai afirmat primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea.
(JGR)