a-InimilorDuminică 27 septembrie, Municipiul Giurgiu va găzdui  “Promenada Inimilor”, manifestare organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Acțiunea își propune să încurajeze cetățenii orașului să facă mișcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.

Acțiunea de duminică este inițiată de Clubul Rotary Danubius Giurgiu, Forumul Național de Prevenție și Fundația Română a Inimii și se desfășoară cu sprijinul municipalității, Poliția Locală urmând să asigure ordinea și siguranța publică.

Lansarea promenadei va avea loc duminică 27 septembrie 2015, ora 10.00, prin organizarea unui marș la care sunt invitați să participe toți locuitorii orașului.Traseul din Giurgiu are o lungime de aproximativ 2,5 km, începând din capătul estic al străzii Gării. Inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat deja în peste 10 țări europene, programul “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător și printre români.

Istoric

În 2013, au participat mii de persoane din 25 de orașe, iar în 2014, peste 10.000 de persoane din 35  de orașe.“La fiecare 30 de minute un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață”, a afirmat Prof. Dr. Dan Gaiță, membru în Consiliul de Conducere al World Heart Federation.