Românii pot face cerere la Fisc, pentru a primi înapoi CASS. Cine se încadrează, și de când, în noua reglementare fiscală…

0
497

Cât de curând, românii care au achitat – fără ca acest lucru să fi fost obligatoriu – contribuții sociale și de sănătate, își vor putea cere banii înapoi.

Se încadrează, în acest proiect, persoanele care au plătit contribuţia la sănătate (CASS) şi care, în urma deciziei guvernului din mai, sunt vizate de amnistie fiscală.

Guvernul a decis încă la jumătatea lunii mai ca 600.000 de persoane să fie scutite de plata CASS. Este vorba despre cei care au venituri sub nivelul salariului minim şi au acumulat datorii la contribuţia de sănătate în perioada 2015-2017. Ordinul ministrului de Finanţe privind procedurile de anulare a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate a fost publicat în Monitorul Oficial.

Documentul arată şi care este procedura pentru a primi înapoi sumele achitate, dar nedatorate. Dacă există datorii, Fiscul o să le scadă din CASS-ul de restituit și suma rămasă (dacă mai rămâne ceva) va fi returnată.
Dacă nu sunt datorii, se va restitui întreaga sumă achitată de persoanele fizice ca CASS.

(JGR)