Dunărea Giurgiu Vs. FK Borac
Dunărea Giurgiu Vs. FK Borac

Complexul “Gold City” din Alanya a fost destul de aglomerat în data de 4 februarie. În afara echipelor deja existente, o serie de alte câteva formaţii (printre care şi FC Snagov), proaspăt sosite în Turcia, au început să susţină la rândul lor primele partide de verificare.

Acest lucru a dus la o modificare a programului Dunării, care a fost nevoită să înceapă testul cu bosniacii de la FK Borac cu o jumătate de oră mai devreme (15.30 în loc de 16.00 cum era stabilit iniţial).

Tehnicianul Emil Ursu a efectuat câteva modificări în unsprezecele de start, trei dintre titularii obişnuiţi neputând evolua: Costel Ciocârlan (otită), Georgian Marcu (accidentare la genunchi) şi Ştefan Iordache (răcit).

Vicecampioana de toamnă a primei ligi din Bosnia-Herţegovina, a început mai bine partida, reuşind să marcheze în minutul 24 la o dublă eroare în defensiva “acvilelor”.

Giurgiuvenii nu au fost debusolaţi de primirea golului, presând în permanenţă buturile adverse. Cojenel (şut puţin “peste” din apropierea careului) şi Damian (ratare imensă din trei metri după un corner) au semnat cele mai mari ocazii pentru Dunărea care, în minutul 44 a beneficiat de un penalty după un henţ evident în careu al unui fundaş advers.

Cel mai vechi jucător din lotul giurgiuvenilor, Cătălin Gheorghe, nu a reuşit să marcheze de la punctul cu var, şutând pe lângă, astfel că cei din Banja Luka au intrat la cabine în avantaj.

Actul secund a adus cu sine o serie de modificări în cele două tabere, giurgiuvenii rămânând în continuare la timonă. Tiberiu Păduraru ratare din postura de singur cu portarul (după o serie de pase succesive la care au participat Cojenel, Marian Stan şi Bănaru) sau Sorin Bucă – şut puternic din afara careului, mingea lovind una dintre barele laterale (minutul 81) au reuşit să îşi exaspereze antrenorii şi colegii. În ciuda prestaţiei consistente, “alb-albaştri” au trebuit să se recunoască învinşi de o formaţie mult mai pragmatică care s-a mulţumit să conserve rezultatul.

DUNĂREA GIURGIU: Dragne (’46 Neagu) –

C. Gheorghe (’65 Comăneanu), Şanţmare, Damian, S. Constantin (’46 Mendizov) – Cojenel (’70 Matache), Ochia

(’46 Păduraru), Hoprich (’65 S. Bucă), Ivaşcă

(’46 Trăistaru) – Bănaru, Guda (’46 M. Stan).

Bogdan VLADU