România se află printre liderii la COVID -19 din Europa

0
226
Corona Virus Giurgiu

România este printre țările cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din Europa, cu o incidență cumulată a noilor cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori ridicată, de 17,7.

Țara noastră este depășită doar de Suedia (119,4), Portugalia (43,7) și Marea Britanie (27,4), după cum a explicat și profesorul Alexandru Rafila.

Clasamentul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 este completat de Bulgaria (16,5), Serbia (15,2) și Polonia (14,8).

Din acest motiv, mai multe state au decis să mențină restricțiile de circulație și măsurile de carantină/izolare pentru cetățenii care vin din aceste țări – adică inclusiv pentru români.

Ministerul de Externe din Estonia a anunțat că românii care merg în această țară vor trebui să stea în izolare timp de două săptămâni, din cauza ratei mare de infectare din România. Măsura este valabilă începând cu data de 22 iunie și a fost impusă pentru cetățeni care vin din șase state europene: Polonia, Suedia, România, Bulgaria, Portugalia și Regatul Unit al Marii Britanii.

(Jurnal)