Stimati cititori, am primit pe adresa redacției, un comunicat din partea Asociației Românilor din Italia – A.R.I. ¬din care vom spicui cele mai importante pasaje pentru informarea dumneavoastră. Comunicatul ad integrum precum și motivele celor care au demarat această inițiativă, le puteți accesa la adresa http://www.petitieonline.com/apel_schimbare_adevarata .
”Duminică, 29 ianuarie, începând cu ora 12.00, românii din Roma şi din împrejurimi sunt chemaţi la a doua manifestaţie de solidaritate cu protestatarii din România, în faţa Secţiei Consulare a Ambasadei României la Roma, din Via del Serafico 69 – 75 (metrou B, staţia Laurentina). Asociaţia Românilor din Italia, alături de alte asociaţii, îi cheamă la manifestaţie pe toţi românii nemulţumiţi de politica guvernului Băsescu – Boc, pentru a cere numirea unui guvern tehnic la Bucureşti.
……………………………………………………………………………………………………………………………………..ARI apreciază că vor participa peste 400 de persoane, cifră menţionată şi în cererea de autorizaţie aprobată de Chestura din Roma.
………………………………………………………………………………………………………………………………………. Vom cere şi de această dată demisia guvernului şi a preşedintelui şi numirea unui guvern tehnic, pentru scoaterea României din criză…………………… România are nevoie de un Mario Monti şi de o echipă de profesionişti, pentru o schimbare adevărată…………….  Nu este o soluţie înlocuirea PDL cu USL la putere ……………….  duminică vom protesta şi contra tuturor filialelor partidelor politice româneşti din Italia şi din toată diaspora, aşa cum am menţionat şi în cererea de autorizare a mitingului aprobată de Chestura din Roma. Considerăm că filialele partidelor româneşti în diaspora sunt ilegale, inutile şi dăunătoare şi cerem desfiinţarea imediată a acestora. Partidele nu sunt în stare să rezolve situaţia gravă din ţară, cu atât mai mult nu pot face nimic pentru noi ……… Adevărata Schimbare înseamnă o nouă politică cu noi politicieni, iar nu rotirea la putere a vechilor și insuportabilelor năravuri. În Piaţa Universităţii şi pe străzile din toată România, este datoria noastră de onoare să acţionăm, pentru a ne asigura că nu ne este furată din nou ţara, că impostorii puterii nu sunt înlocuiți cu marionetele opoziției! Nu cerem decât un singur lucru: oamenii potriviți să ajungă în locul potrivit, profesioniștii să revendice și să preia politica și guvernarea………. ”

Redacția Jurnal Giurgiuvean