România a învins, aseară, Liechtenstein (2-0), o țară cu o populație pe jumătatea Municipiului Giurgiu!!

0
269

 Aseară, Macedonia de Nord a îngropat orice speranță a naționalei de fotbal a României de a participa la Mondialul din Qatar, după ce a învins Islanda cu 3-1. O partidă disputată concomitent cu meciul echipei noastre cu Principatul Liechtenstein, un stat cu o populație  pe jumătate cât a Municipiului Giurgiu, deși, economic, Liechtenstein este pe locul al treilea în lume la produsul intern brut pe cap de locuitor, având o rată a șomajului din cele mai mici din lume (1,5%).

Victoria cu 2-0 (și asta, destul de chinuită!), nu a putut îndulci amarul faptului că mulți dintre noi au trecut la vârsta a treia și nu mai apucăm să vedem  o dată echipa României calificată la o ediție de campionat European sau Mondial.

Aseară (14 noiembrie) am jucat cu o țară atât de mică, încât, așa cum precizau comentartorii postului tv, în echipa gazdă o parte dintre jucători (două serii) erau frați!!

România venea după un egal greu obținut (0-0) cu Islanda, un stat cu o populație un pic mai mare decât a județului Giurgiu. Iată de ce meciul de aseară cu Liechtenstein ne-a creat senzația unei miuțe jucate în curtea școlii și nicidecum pentru calificarea la un Campionat Mondial.

Fotbalul naționalei, după cum observăm, este întocmai ca politica: tot timpul ni se promite că va fi mai bine, deși de la un an la altul ne este tot mai rău! De asta am ajuns în grupa a doua valorică …Hai Româniaaaa!  De acord, dar unde și mai ales, când…?

(MICROBist)