Roberta Metsola, președinta Parlamentului European: „România aparţine spaţiului Schengen”

0
390

România aparţine spaţiului Schengen, a fost mesajul transmis de Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, aflată în vizită în România.

«Nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen, deoarece toate condiţiile pentru aderare sunt îndeplinite. Chestiunea trebuie rezolvată în 2023», a declarat Roberta Metsola, la finalul unei întâlniri cu președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat faptul că Parlamentul European şi preşedinta Roberta Metsola au susținut țara noastră şi au recomandat şi prin vot politic şi discuţii politice primirea României în spaţiul Schengen.

«Am rugat-o să păstreze această abordare, cu speranța noastră legitimă ca în 2023 România să devină parte din spațiul Schengen», a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Roberta Metsola s-a întâlnit, tot astăzi, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă.

«Nu renunţaţi la Europa! Nu renunţaţi la noi!», a fost apelul Robertei Metsola, în discursul ținut în Parlamentul României. Ea a mai afirmat că decizia de a amâna aderarea României a fost una greșită şi că le-a spus liderilor europeni că aceasta a fost cea mai dezamăgitoare cale pe care o puteau urma. «România va adera la Schengen și o va face în curând», a promis Roberta Metsola.

«Timpul celor două Europe a trecut și sunt încrezătoare că toată lumea își va da seama de asta în curând», a mai spus președinta Parlamentului European.

(Dan Motreanu- vicepreședinte PNL și europarlamentar liberal)