La ora 07:45, după numărarea a peste 99% din voturi, rezultatele arătau astfel:
Camera Deputaților:
PSD – 22,28 %
AUR – 17,86 %
PNL- 13,43 %
USR – 12,18 %
SOS – 7,21 %
UDMR – 6,42 %
POT – 6,33 %
Senat:
PSD – 22,66 %
AUR – 18,16 %
PNL- 14,40 %
USR – 12,06 %
SOS – 7,61 %
UDMR – 6,48 %
POT – 6,27 %
Social-democrații sunt cei ce s-au clasat pe primul loc la alegerile parlamentare, cu procente de peste 22%, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților. Ei s-au impus în 25 de județe, majoritatea fiind în sudul țării și în Moldova, unde PSD este obișnuit să câștige votul alegătorilor. De asemenea, social-democrații s-au impus în: Maramureș și Bistrița-Năsăud, dar și în Tulcea, acolo unde Călin Georgescu a avut printre cele mai mari scoruri în turul I la prezidențiale.
AUR, deși s-a clasat pe locul 2 cu un scor de aproximativ 18%, s-a impus însă doar în trei județe: Constanța, Suceava și Arad. De precizat că sunt județele în care Călin Georgescu a obținut scoruri foarte mari în primul tur al prezidențialelor. Definitoriu pentru clasarea pe acest loc doi pentru AUR rămân însă voturile celor din Diaspora.
Liberalii, la rândul lor s-au clasat pe locul 3 în alegeri, cu un scor de aproximativ 14%. PNL s-a impus în șase județe: Giurgiu, Ilfov, Sibiu, Alba, Cluj și Bihor.
USR, partidul elitiștilor, cel care dă candidat în turul doi la prezidențiale, s-a clasat pe locul 4, cu un scor de aproximativ 12%, și a reușit să se impună doar în Capitală și în județele Timiș și Brașov.
Urmează partidul extremist SOS, al Dianei Șoșoacă și POT al liui Călin Georgescu, între ele clasându-se UDMR-ul.
De observat faptul că cele trei partide extremiste: AUR, SOS și POT, au obținut împreună circa 32% din voturi, ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze și să determine clasa politică să își schimbe atitudinea, riscând altfel frământări mari de-a lungul întregului mandat ce urmează să îl parcurgă.
La toate acestea se adaugă partidele desprinse din USR: SENS, REPER și DREPT, ce se situează toate sub 3% și ratează intrarea în parlament.
Sursa : G4 Media