vineri, martie 29, 2024
Jurnal giurgiuvean
AcasăActualitateRestaurantul Buligea închis temporar în urma controalelor CJPC Giurgiu. Ce operatori comerciali...

Restaurantul Buligea închis temporar în urma controalelor CJPC Giurgiu. Ce operatori comerciali din municipiul Giurgiu au mai fost verificați și care au fost neregulile constatate

În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la diverși operatori economici și ca urmare a unor mesaje transmise în mediul online de consumatorii giurgiuveni.

Astfel, la 5 operatori economici din județul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Aceștia sunt:

  • COLOSSEUM NUTRITION SRL /Giurgiu – restaurant Pizzetto Grill

  • IRAUL STEFAN SRL /Giurgiu – magazin

  • CAAM ADMIN SRL /Giurgiu -magazin

  • DARISAN PATISER SRL /Giurgiu – patiserie adiacent Sc. Mihai Eminescu (nr. 4 )

  • CALYPSO FOOD SRL /Giurgiu – restaurant Buligea

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 130.000 lei;

  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare nealimentare neconforme / nesigure în valoare de circa 2.500 lei;

  • oprirea temporară de la comercializare a produselor cu abateri de etichetare;

  • oprirea temporară a prestării serviciului pentru 2 operatori economici;

  • propunerea de închidere temporară a unității pentru o perioadă de cel mult  6 luni pentru COLOSSEUM NUTRITION SRL, IRAUL  STEFAN SRL, CAAM ADMIN SRL.

Neregulile constatate în timpul controalelor au fost:

  • Utilizarea, la prestarea serviciului de alimentație publică, a unor produse nesigure;

  • Comercializarea unor produse alimentare vrac, fără protecție sanitară, a unor produse alimentare fără nici o informație de identificare și caracterizare sau fără informații în limba română;

  • Utilizarea vitrinelor de expunere sau depozitare a produselor neigienizate: cu rugină, mucegai, resturi de produse alimentare, scurgeri de lichide, garnituri de etanșare rupte, cu mucegai /mâzgă, insecte moarte;

  • Utilizarea unor ustensile deteriorate cu email exfoliat, arse, deformate, a unor cuțite cu nituri etc;

  • Folosirea unor coșuri pentru deșeuri fără capac și pedală;

  • Lipsa graficului de înlocuire a uleiului folosit la prăjire;

  • Existența, la patiserie a unor pereți cu varul exfoliat și crăpături, a unui cuptor neigienizat, cu rama metalică ruptă, a unui suport pentru tăvi neigienizat;

  • Folosirea unor tăvi pentru copt cu resturi de arsuri;

  • Existența unor orificii de aerisire, fără capac de protecție, umplute cu material textil și prezentând insecte vii (muște) pe tavanul din secția de producție” se arată într-un comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu, semnat de comisarul șef adjunct, Claudia Emilia Mînzînă.

(Jurnal)

ARTICOLE SIMILARE

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
80 %
3.4kmh
99 %
vin
24 °
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
30 °
mar
21 °

Stiri

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!