piata-inchisaReprezentanții Primăriei municipiului Giurgiu informează că a fost emis Raportul de Progres Post implementare pentru proiectul “Înființarea unei piețe de gross pentru pește în municipiul Giurgiu”, derulat de municipalitate prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013.

          Raportul de progres cuprinde informații privind stadiul achizițiilor, rezultatele obținute până la momentul raportării, rezultatele estimate pentru perioada următoare și indicatorii de rezultat.
Între rezultatele obținute până la momentul raportării se numără înființarea Direcției Administrare Active din Proiecte cu Finanțare Europeană cu personalitate juridică, întocmirea și aprobarea Regulamentului privind închirierea spațiilor din incinta Pieței de Pește, a taxelor de începere a licitațiilor pentru închirierea spațiilor, obținerea autorizației de securitate la incendiu, obținerea autorizației sanitar-veterinare, întocmirea Regulamentului pentru funcționarea Pieței de pește, precum și începerea activității aferente procedurilor de licitație pentru închirierea spațiilor din incinta pieței.
          Pentru perioada următoare, se va continua activitatea privind organizarea licitațiilor pentru închirierea spațiilor și se vor contacta comercianții, producătorii și asociațiile de pescari din toată țara în vederea prezentării ofertei de închiriere și a condițiilor oferite în Piața de gross pentru pește din Giurgiu.

          Precizăm că Regulamentul de organizare și funcționare al Pieței de pește din municipiu a fost aprobat în unanimitate în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 6 aprilie.

(Teodora NICOLAU)