Regele Cioabă, prezent vineri la Giurgiu pentru a-i convinge pe romii giurgiuveni să-l spriijine pe candidatul PNL la Primăria Giurgiu

0
208

dorin_cioaba_01_11f2eae3e6Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, cel ce cu exact un an în urmă era acuzat de escrocherii cu banii etniei, învinuit că le-ar fi cerut bani romilor (Adevărul de Craiova-  18 martie 2015), însă nu a făcut nimic pentru ei,  a poposit zilele trecute și în orașul nostru.  Chestia asta cu regele Cioabă n-ar fi iritat pe nimeni dacă nu s-ar fi întâmplat taman  înainte de alegerile de anul ăsta, mânca-ți-aș! .  Tocmai acum când doi dintre liderii acestei etnii, deputatul Mădălin Voicu și Nicolae Păun sunt acuzați de trafic de influenţă.

Uitasem pur și simplu de întâlnirea asta la nivel înalt, dar mi-am adus aminte de ea, uitându-mă pe ”fesbuciukul”  gajiului  Ion Diaconescu. Și mi-a venit un chef de scris, ca  un fel de mâncărime în palmă  atunci când aud că în timp ce unii dintre coetnicii regelui ciordesc merțane  prin Germania, rudele lor ”sărace”, rămase în țară,  crapă în ei icre negre cu lingura de lemn și opresc traficul pe centrul orașului cu nunți de milioane de euroi  făcute beizadelelor…Niște mucoși de 13-14 ani…  Ce copii? Manglitori , acolo şi ei/ Care știu să ciordiles milionul de lei…!  – vorba poetului!

Conform surselor discrete din sânul decoltat al staborului, vineri 19 februarie, Regele rromilor a descins la Giurgiu  în mașini bengoase și cu alai așișderea , în numele    Partidului Alianţa Democrată a Romilor (PADR), la invitația : – Haorde!, a deputatului Florian Nicolae, ”unicul” pentru slujitorii trustului său, în încercarea de a-i mai aduce acestuia din urmă câteva voturi.

 Prost sfătuit însă, deputatul nostru l-a așezat la prezidiul întâlnirii și pe Alexandru Vladu, contracandidatul său la Primărie.  Surpriza a venit chiar din partea unui etnic ce (  curată blasfemie!), mai  este și realizator de emisiuni  la Giurgiu Tv, postul  unicului !? Pe acesta  l-a luat gura pe dinainte declarând că țiganii giurgiuveni îl vor ca primar al municipiului pe Alexandru Vladu!

Conform acelorași surse în acel moment toată sala a fost MUCLES! Unii jură că l-ar fi auzit pe măria sa rostind în limba de naștere: ”- Socares prala … San dilo?  Ja kere coliba! ( trad- Ce faci frate? Ești nebun? Du-te acasă!). Degeaba însă!  Răul fusese deja  făcut pentru cel care urma să plătească masa și dansul, adică deputatul Florian, gajiu făcându-se atât de negru de supărare că nici nu s-a mai zărit  din… context!

Întâmplarea asta îmi aduce aminte de bancul ăla vechi cu românul care merge la țigan și îi spune revoltat: – Bă, țigane, puradelul tău mi-a furat o găină. Îl cheamă țiganu’ pe puradel și-l întreabă, în țigănește: – Bă! ciordiles cirikli? (trad- furași mă găina?). Ăla mic se prinde imediat și zice :  – Ciordiles tată, ciordiles…( trad-am furat-o tată, am furat-o!) – Auzi mă ce zice ăsta… că nici n-a  văzut-o! îi spune țiganul, românului.

Cam așa a pățit și domnul deputat cu vizita regelui Cioabă , care ar fi trebuit să îi mai aducă ceva voturi…Bafto delo delo!

(Un gajiu mishto)