Suntem în grafic cu reparațiile –  ne declara zilele trecute Sorin Cepraga, directorul Global Production (SCUT) Giurgiu, . referindu-se la lucrările ce urmează a fi terminate înainte de începerea distrubuirii de căldură către cetățenii municipiului în iarna 2014-2015.

La acest moment ne aflăm în perioada preceontractărilor la combustibil. Deși prețul crește la carburant noi am dorit să începem distribuția de energie termică la același preț de anul trecut . În acest scop am luat o serie de măsuri. În primul rând  am scăzut  costul cu munca vie , trecând pe toată  perioada  celor 7  luni calde  la programul de 6 ore, de la cel de 8 ore. Vom încerca totodată să obținem un preț al combustibilului mai mic sau cel puțin egal cu cel de anul trecut. Pentru asta vom solicita banii de subvenție din partea Primăriei Giurgiu, în avans, pentru a cumpăra carburantul necesar  la un preț bun. În acest sens am făcut deja o adresă către Primărie și sperăm ca acest lucru să-l obținem cât mai curând – a precizat directorul SCUT.

Întrebat cum stă cu recuperarea banilor de la cetățeni, directorul Sorin Cepraga ne-a spus: Am reușit o performanță negativă acumulând în perioada iernii 2013-2014 , de la toți consumatorii de agent termic din municipiu, creanțe în valoare de 6 milioane de lei! Bani din care urma să plătim furnizorii de carburant  (motorină și gaz), alături de plata celorlalte utilități…Evident că directorul furnizorului de căldură făcea încă un apel la populație pentru achitarea facturilor restante pentru ca prețul agentului termic să nu mai sufere modificări. Furnizorul de agent termic ne-a promis în același timp că ne va pune la dispoziție listele cu marii datornici , liste pe care le vom publica atât pe site-ul nostru cât și în publicația print ”Jurnal giurgiuvean”…

(T. Florian)