Probele atletice în aer liber au debutat furtunos pentru sportivii legitimaţi la cluburile din municipiu. Astfel, în Prima Etapă a Grand Prix-ului organizat în Capitală (21-22 mai), giurgiuvenii au cucerit patru medalii de aur şi una de argint.

Cvintuplul campion naţional în proba de aruncare a greutăţii, Laurenţiu Popa (foto) (CSM Giurgiu), a reuşit cea mai bună performanţă în aer liber, 19.09 metri, cu care a câştigat concursul.

Viorica Ţigău (foto) (sportivă cu dublă legitimare, Dinamo Bucureşti şi CSM Giurgiu) s-a impus în ambele probe la care a luat startul (100 de metri garduri şi lungime) cu două rezultate valoroase: 13.61 secunde, respectiv 6.49 metri (la doar 6 centimetri de baremul pentru participarea la “Europene”).

În fine, Mihaela Nunu (Atletic Giurgiu/CSA Steaua Bucureşti) a reuşit să ocupe primul loc în proba de 800 de metri şi locul secund la 400 de metri plat.

Florina Rusu şi Dan Dancianu (ambii CSM Giurgiu) sau Marius Arsene (CSŞ Giurgiu) au fost şi ei aproape de “medalii”, aceştia putând să îşi ia revanşa la cea de-a Doua Etapă a Grand Prix-ului, programat tot pe stadionul Tineretului din Bucureşti (între 3 şi 4 iunie).

Bogdan VLADU